=CHLÉB=

 

Chléb je jednou z nejstarších potravin, jeho výroba sahá až do letopočtu 10.000 let před Kristem. Způsobů výroby a druhů chlebů je nepřeberně. V našem pekařství najdete poctivé nešizené chleby jak pro každodenní konzumaci, tak speciální výrobky, které jen tak jinde neseženete. Jaké chleby nabízíme?

Klasický drožďový chléb

 

Chléb z těsta nakynutého pomocí standardního droždí. Jedná se o nejběžnější typ chleba. Naši pekaři při jeho výrobě nepoužívají žádné emulgátory ani konzervanty. Pečou jej každý den čerstvý, máte tak jistotu, že vydrží několik dní, nezačne plesnivět a tvrdnout.

Může být ochucen např. kmínem či hrubozrnnou solí.

Kváskový chléb

 

Namísto droždí se pro nakynutí používá kvásku, jenž je tvořen pouze žitnou moukou smíchanou s vodou v poměru 1:1. Ten pak několik dní kvasí při teplotě kolem 30°C. Kvásek se jako základ pro kynutí používá pro výrobu mnoho druhů chlebů.

 

Finský chléb

Drožďový celozrnný chléb z pšeničné a žitné mouky doplněný lněnými semínky.

 

Dýňovo mrkvový

Drožďový chléb z pšeničné a žitné mouky ochucený dýňovými semínky a sušenou mrkví.

Bezlepkový chléb

Chléb z bezlepkových surovin pečený se zvláštní pěčí za pomocí harmonizované vody.

 

Cizrnový chléb

Drožďový chléb z cizrnové, pšeničné a guarové mouky se slunečnicovými jádry, ovsem a jemnou kmínovou příchutí.

 

BETA chléb

Jedná se o drožďový chléb s celými zrny ječmene a extra přídavkem sóji.

 

Pohankový chléb

Tento celozrnný pšenično žitný chléb obsahuje mimo jiné lněné semeno a pohankové a jáhlové vločky.

 

Náš další sortiment...