Hledáte recept na jednoduchou a lahodnou hrnkovou buchtu? Pak jste na správném místě! V této naší fantastické příručce vám představíme recept na jednoduchou hrnkovou buchtu, která vám jistě vyrazí dech svou chutí a jednoduchostí přípravy.
Co je to hrnková buchta?
Hrnková buchta je sladký dezert, který je připravován převážně ve formě dortu. Hlavní charakteristikou této pochoutky je, že se připravuje pouze s pomocí hrnků jako měřítka. To znamená, že nepotřebujete váhy ani další složité pomůcky, stačí vám jen hrnek.
Ingredience
Pro přípravu této jednoduché hrnkové buchty budete potřebovat následující ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- máslo na vymazání formy
- moučkový cukr na ozdobu
Postup
Připrava hrnkové buchty je velmi jednoduchá. Následujte tyto kroky:
- Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu, kterou vymažte máslem a vysypte trochou mouky.
- V míse smíchejte suché ingredience – mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
- V jiné misce rozmíchejte vejce, mléko a olej.
- Poté postupně přilijte tekuté ingredience do misky se suchými ingrediencemi a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
- Nalijte těsto do připravené formy a dejte ji do předehřáté trouby.
- Pečte buchtu přibližně 40-50 minut nebo dokud nebude zlatavá a pečená. Můžete prověřit pomocí špejle, kterou zapíchnete do středu buchty – pokud vyjde suchá, je buchta hotová.
- Vyndejte buchtu z trouby a nechte ji chvíli vychladnout. Poté ji můžete posypat moučkovým cukrem a podávat.
Časté otázky (FAQs)
Jak dlouho trvá příprava hrnkové buchty?
Celkový čas přípravy hrnkové buchty je zhruba 1 hodina, z toho 10-15 minut na přípravu těsta a zbytek času na pečení.
Mohu použít jiné ingredience než ty uvedené v receptu?
Ano, recept na hrnkovou buchtu je velmi flexibilní a můžete experimentovat s různými přísadami. Místo vanilkového cukru můžete použít vanilkovou esenci, a pokud máte rádi ořechy či sušené ovoce, můžete je přidat do těsta.
Dá se hrnková buchta připravit i ve variantě bezlepkové?
Ano, pokud máte potíže s konzumací lepku, můžete použít bezlepkovou mouku a příprava buchty bude probíhat stejně jako v základním receptu.
Jak dlouho se hrnková buchta uchovává čerstvá?
Hrnkovou buchtu můžete uchovávat v chladničce ve vzduchotěsné nádobě až 3-4 dny. Pokud chcete zachovat její čerstvost, doporučujeme ji konzumovat co nejdříve.
Doufáme, že vás náš recept na jednoduchou hrnkovou buchtu oslovil a rozhodnete se jej vyzkoušet. Přejeme vám mnoho radosti při pečení a dobrou chuť!
Zobacz także: