Recept na jednoduchou hrnkovou buchtu

Hledáte recept na jednoduchou a lahodnou hrnkovou buchtu? Pak jste na správném místě! V této naší fantastické příručce vám představíme recept na jednoduchou hrnkovou buchtu, která vám jistě vyrazí dech svou chutí a jednoduchostí přípravy.

Co je to hrnková buchta?

Hrnková buchta je sladký dezert, který je připravován převážně ve formě dortu. Hlavní charakteristikou této pochoutky je, že se připravuje pouze s pomocí hrnků jako měřítka. To znamená, že nepotřebujete váhy ani další složité pomůcky, stačí vám jen hrnek.

Ingredience

Pro přípravu této jednoduché hrnkové buchty budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na ozdobu

Postup

Připrava hrnkové buchty je velmi jednoduchá. Následujte tyto kroky:

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu, kterou vymažte máslem a vysypte trochou mouky.
  2. V míse smíchejte suché ingredience – mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
  3. V jiné misce rozmíchejte vejce, mléko a olej.
  4. Poté postupně přilijte tekuté ingredience do misky se suchými ingrediencemi a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  5. Nalijte těsto do připravené formy a dejte ji do předehřáté trouby.
  6. Pečte buchtu přibližně 40-50 minut nebo dokud nebude zlatavá a pečená. Můžete prověřit pomocí špejle, kterou zapíchnete do středu buchty – pokud vyjde suchá, je buchta hotová.
  7. Vyndejte buchtu z trouby a nechte ji chvíli vychladnout. Poté ji můžete posypat moučkovým cukrem a podávat.
Zobacz też:  Recept na houbovou omáčku

Časté otázky (FAQs)

Jak dlouho trvá příprava hrnkové buchty?

Celkový čas přípravy hrnkové buchty je zhruba 1 hodina, z toho 10-15 minut na přípravu těsta a zbytek času na pečení.

Mohu použít jiné ingredience než ty uvedené v receptu?

Ano, recept na hrnkovou buchtu je velmi flexibilní a můžete experimentovat s různými přísadami. Místo vanilkového cukru můžete použít vanilkovou esenci, a pokud máte rádi ořechy či sušené ovoce, můžete je přidat do těsta.

Dá se hrnková buchta připravit i ve variantě bezlepkové?

Ano, pokud máte potíže s konzumací lepku, můžete použít bezlepkovou mouku a příprava buchty bude probíhat stejně jako v základním receptu.

Jak dlouho se hrnková buchta uchovává čerstvá?

Hrnkovou buchtu můžete uchovávat v chladničce ve vzduchotěsné nádobě až 3-4 dny. Pokud chcete zachovat její čerstvost, doporučujeme ji konzumovat co nejdříve.

Doufáme, že vás náš recept na jednoduchou hrnkovou buchtu oslovil a rozhodnete se jej vyzkoušet. Přejeme vám mnoho radosti při pečení a dobrou chuť!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář