Recept na tatarák

Tatarák je pokrm pocházející z francouzské kuchyně, který se stal populárním po celém světě. Je to jemné a lahodné jídlo, které si získá srdce všech milovníků syrového masa. V tomto receptu vám představíme klasický recept na tatarák, který můžete snadno připravit doma.

Ingredience:

  • 400 g čerstvého hovězího masa (nejlépe roštěnec)
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 lžičky worcesterské omáčky
  • 2 lžičky kečupu
  • 1 lžička křenu (nastrouhaného)
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme maso. Mělo by být čerstvé a kvalitní. Odstraňte případné žilky a šlachy a nakrájejte maso na velmi jemné kousky. Pokud nemáte masořez, můžete nechat maso nakrájet u řezníka.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. Přidejte je k nakrájenému masu.
  3. V misce smíchejte hořčici, worcesterskou omáčku, kečup, nastrouhaný křen, vejce a žloutek. Přidejte sůl a pepř dle chuti.
  4. Tuto směs přidejte k masu s cibulí a česnekem. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  5. Tatarák je třeba podávat velmi čerstvý, proto dejte směs do lednice a nechte odpočinout minimálně 1 hodinu.
  6. Před podáváním můžete tatarák ozdobit nastrouhanou cibulí nebo petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami.

Často kladené otázky:

Jaké maso je nejvhodnější pro tatarák?

Pro tatarák je nejlepší použít čerstvé hovězí maso, především roštěnec. Je důležité, aby maso bylo kvalitní a vhodné pro konzumaci syrového.

Můžu použít jiné koření?

Samozřejmě! Tatarák můžete přizpůsobit svému osobnímu vkusu. Můžete přidat další koření, jako například dijonskou hořčici, koriandr nebo bylinky podle své preference.

Jak dlouho může tatarák odpočívat v lednici?

Optimální doba odpočinku tataráku v lednici je minimálně 1 hodina. Během této doby se příchutě prolní a maso získá svou charakteristickou chuť. Můžete ho ale nechat v lednici odpočívat i déle, například až 24 hodin.

Zobacz też:  Recept na koláč

Je tatarák bezpečný k jídlu?

Pokud používáte čerstvé a kvalitní suroviny a dodržujete hygienické standardy, tatarák je bezpečný k jídlu. Je důležité nakupovat maso pouze od prověřených prodejců a dbát na správné skladování surovin.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář