Rib Eye Steak na Pánvi

Rib Eye Steak na pánvi je lahodné jídlo, které si získává srdce milovníků masa po celém světě. Tento klasický pokrm nabízí kombinaci bohaté chuti, šťavnatosti a dokonalého zrání masa. Pokud se chcete naučit připravit si rib eye steak na pánvi, přečtěte si náš podrobný návod a vychutnejte si skvělý zážitek ze steaku přímo z vaší vlastní kuchyně.

Příprava

Příprava rib eye steaků na pánvi vyžaduje správný výběr masa a následování správných kroků. Zde je návod, jak na to:

1. Výběr masa

Pro rib eye steak je ideální vybrat kvalitní kousek masa. Doporučujeme zakoupit steak s dobře rozvinutou mramorací, což jsou jemné tukové žilky v masu. Ty dodávají steakům intenzivní chuť a šťavnatost.

2. Příprava masa

Před přípravou masa ho nechte dosáhnout pokojové teploty. Poté steak osolte ze všech stran hrubou mořskou solí a pepřem. Můžete přidat i další koření dle vašeho vlastního vkusu, například česnek nebo rozmarýn.

3. Pánev a olej

Vyberte si vhodnou pánev, ideálně takovou, která je vhodná pro vysoké teploty a umožňuje rovnoměrné rozložení tepla. Rozehřejte pánvičku na vysokou teplotu a přidejte trochu oleje. Doporučujeme použít olej s vysokým bodem kouření, jako je například olivový olej nebo avokádový olej.

4. Smažení

Položte steak na rozpálenou pánev a nechte ho smažit bez pohybu po dobu asi 2-3 minut. Poté steak otočte a opékejte dalších 2-3 minuty, aby se vytvořila křupavá krusta. Pokud chcete steak připravit „medium-rare“, nechte ho na pánvi ještě dalších 2-3 minut. Čas pečení se může lišit v závislosti na tloušťce masa a preferovaném stupni propečení.

Zobacz też:  Gnocchi se špenátem a slaninou

5. Odpočinek

Po smažení je důležité steak nechat odpočinout před podáváním. Přeneste ho na prkénko nebo talíř a zakryjte ho alobalem. Nechte ho odpočívat přibližně 5 minut, aby se šťávy rovnoměrně rozložily v mase.

Často kladené otázky

1. Jaké koření se doporučuje pro rib eye steak na pánvi?

Kromě soli a pepře můžete do koření přidat také česnek, rozmarýn nebo bylinky dle svého výběru. Mnoho lidí preferuje jednoduchou chuť pouze s důrazem na kvalitu masa.

2. Jak dlouho bych měl nechat odpočívat steak po smažení?

Steak byste měli nechat odpočinout přibližně 5 minut. Tímto způsobem se šťávy rovnoměrně rozloží v masu a zajišťuje se dokonalá chuť a šťavnatost.

3. Jaké přílohy doporučujete podávat s rib eye steakem na pánvi?

Skvělou volbou jsou křupavé bramborové hranolky, grilovaná zelenina, smažené houby nebo čerstvý salát. Přílohu si můžete vybrat dle svých preferencí a chuti.

S tímto podrobným návodem na přípravu rib eye steaků na pánvi se stanete mistrem v přípravě tohoto oblíbeného jídla. Připravte si kvalitní maso, správně ho ochuťte a vychutnejte si dokonalý steak připravený přímo u vás doma.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář