Vepřové na mrkvi v troubě

Vepřové na mrkvi v troubě je jedním z oblíbených pokrmů, který si získal srdce mnoha gurmánů. Tato chutná a lahodná kombinace vepřového masa a čerstvé mrkve se připravuje v troubě, což umožňuje masu a zelenině dokonale se propojit a rozvinout své aroma. Připravte si kapesník, protože tento recept vás neodolatelně naláká na slastnou a nasycující hostinu.

Příprava vepřového na mrkvi v troubě

Pro přípravu vepřového na mrkvi v troubě budete potřebovat následující suroviny:

Ingredience Množství
Vepřové maso (plec) 600 g
Mrkev 500 g
Cibule 1 ks
Celý kmín 1 lžička
Mletá paprika 1 lžička
Česnek 3 stroužky
Sůl dle chuti
Pepř dle chuti
Olej 2 lžíce
Bylinky (např. tymián, rozmarýn) pro dochucení

Postup přípravy:

  1. Nařežte vepřové maso na menší kousky a osolte ho.
  2. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na kolečka.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  4. Do pekáče vlijte olej a rozehřejte ho na střední teplotu. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a dusíme, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte vepřové maso a opečte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
  6. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, celý kmín, mletou papriku a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete dle chuti. Dobře promíchejte.
  7. Přikryjte pekáč a dejte ho do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 °C. Pečte přibližně 60 minut nebo dokud není maso měkké a šťavnaté.
  8. Před podáváním můžete pokrm ještě dochutit čerstvými bylinkami, například tymiánem nebo rozmarýnem.

Přílohy a servírování

Vepřové na mrkvi v troubě můžete podávat s různými přílohami. Nejčastěji se kombinuje s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Díky šťavnatému masu a lahodné zelenině se jedná o vyvážený a výživný pokrm, který oceníte zejména v chladnějších měsících.

Zobacz też:  Vaječný likér ve vodní lázni

Časté otázky

Jak dlouho trvá příprava vepřového na mrkvi v troubě?

Příprava vepřového na mrkvi v troubě obvykle trvá přibližně 60 minut, zahrnující čas na nakrájení surovin, jejich osolení, opečení a pečení v troubě.

Jaké maso je nejlepší pro vepřové na mrkvi v troubě?

Pro vepřové na mrkvi v troubě se nejčastěji používá vepřová plec. Toto maso je šťavnaté a vhodně se kombinuje s ostatními surovinami, jako je mrkev a cibule.

Může se vepřové na mrkvi v troubě připravit i s jinou zeleninou?

Ano, vepřové na mrkvi v troubě lze připravit i s jinou zeleninou podle vašeho gusta. Můžete vyzkoušet kombinace s brambory, brokolicí, květákem nebo paprikou.

Jaké bylinky se hodí k vepřovému na mrkvi v troubě?

K vepřovému na mrkvi v troubě se hodí různé bylinky, které dodají pokrmu výraznější aroma. Doporučujeme použít tymián, rozmarýn, petržel nebo majoránku.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář