Recept na kečup

Chystáte se naučit se vařit vlastní kečup? V tomto článku vám představíme skvělý recept na domácí kečup, který můžete snadno vyrobit sami. Kečup je oblíbená omáčka, která se používá jako přísada nebo dochucovadlo k mnoha jídlům. Výroba vlastního kečupu vám umožní přizpůsobit chuť a kvalitu podle vašich preferencí. Připravte se na vynikající domácí kečup, který si zamilujete!

Ingredience

Zde jsou potřebné ingredience pro přípravu domácího kečupu:

Množství Ingredience
1 kg rajčatové pyré
200 g cukr
150 ml vinný ocet
1 lžička celerová sůl
1 lžička česnekový prášek
1 lžička hořčičný prášek
1/2 lžičky celerová sůl
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky kajenský pepř
1/4 lžičky hřebíček (mletý)

Příprava

Zde je postup, jak připravit skvělý domácí kečup:

  1. Ve velkém hrnci smíchejte rajčatové pyré, cukr, vinný ocet, celerovou sůl, česnekový prášek, hořčičný prášek, celerovou sůl, skořici, kajenský pepř a mletý hřebíček.
  2. Zahřejte směs na středním ohni a nechte ji vařit po dobu 20-30 minut za občasného míchání.
  3. Po vaření nechte kečup vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Přeneste kečup do lahve nebo sklenice a uložte do chladničky.

Často kladené otázky

Jak dlouho vydrží domácí kečup?

Domácí kečup lze skladovat v chladničce po dobu přibližně 1-2 měsíců. Je důležité dbát na to, aby byl uložen v hermeticky uzavřené nádobě, aby se zachovala čerstvost a chuť.

Jaký je rozdíl mezi domácím a průmyslově vyráběným kečupem?

Domácí kečup se vyrábí z čerstvých ingrediencí a umožňuje vám přizpůsobit chuť podle svých preferencí. Průmyslově vyráběný kečup často obsahuje konzervanty a umělé přísady. Vlastní výroba kečupu vám umožní mít plnou kontrolu nad kvalitou a obsahem omáčky.

Zobacz też:  Recept na čevabčiči v troubě

Co mohu podávat s domácím kečupem?

Domácí kečup je skvělým doplňkem k mnoha jídlům. Můžete ho podávat s hranolky, hamburgery, sendviči, bramborovými plackami, a dokonce ho můžete použít jako základ pro různé omáčky a marinády.

Takže neváhejte a vyzkoušejte tento skvělý recept na domácí kečup. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář