Mexická tortilla s mletým masem

Vítejte! V dnešním článku se budeme věnovat výtečnému mexickému jídlu – tortille s mletým masem. Tato tradiční pokrm je oblíbený nejen v Mexiku, ale i po celém světě. Připravit si ho můžete snadno v pohodlí své vlastní kuchyně a okouzlit své blízké výjimečnou chuťovou kombinací. Připravte se na cestu do světa pikantních a aromatických pokrmů!

Původ mexických tortill s mletým masem

Mexická kuchyně je známá svou pestrostí a chuťovou vyvážeností. Tortilla je jedním z nejdůležitějších základních jídel, které se používá jako základ pro mnoho dalších pokrmů. Tradičně se připravuje z kukuřičné mouky, ale dnes můžete najít i varianty z pšeničné mouky. Tortilly jsou velmi univerzální, protože je lze plnit různými ingrediencemi, včetně vynikajícího mletého masa.

Recept na mexickou tortillu s mletým masem

Připravit mexickou tortillu s mletým masem je snadné. Zde je jednoduchý recept, který vám pomůže:

Ingredience: Množství:
Mleté maso (hovězí nebo vepřové) 500 g
Cibule 1 ks, nakrájená na drobné kousky
Paprika 1 ks, nakrájená na drobné kousky
Rajčata 2 ks, oloupaná a nakrájená na kousky
Česnek 2 stroužky, nasekané
Kuřecí vývar 250 ml
Kuřecí koření 1 lžička
Mletá paprika 1 lžička
Sůl Dle chuti
Pepř Dle chuti
Tortilly 8 ks
Olivový olej Pro smažení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte mleté maso a smažte, dokud není zcela uvařené a získá hnědou barvu.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a rajčata. Promíchejte a nechte vařit asi 5 minut.
  4. Přilijte kuřecí vývar a přidejte koření – kuřecí koření, mletou papriku, sůl a pepř.
  5. Nechejte vařit asi 15 minut, dokud se tekutina nezredukuje a omáčka zhoustne.
  6. V horké pánvi rozehřejte tortilly z obou stran, dokud nezískají křupavou konzistenci.
  7. Na každou tortillu nanesete lžíci mletého masa a srolujte do tvaru válce.
  8. Tortilly podávejte teplé a můžete je doplnit například zakysanou smetanou, guacamole nebo sýrem.
Zobacz też:  Jak dlouho se vaří kysané zelí

FAQ

1. Jaké další ingredience mohu přidat do mexické tortilly s mletým masem?

Mexická tortilla s mletým masem je velmi variabilní pokrm, takže můžete přidat další ingredience podle svého gusta. Například můžete přidat kukuřici, fazole, jalapeño papričky nebo avokádo.

2. Mohu použít jiné maso než hovězí nebo vepřové?

Ano, můžete použít i jiné druhy masa, jako je kuřecí nebo krůtí. Každé maso přidá svůj vlastní charakter a chuť do pokrmu, takže si vyberte to, co vám nejvíce chutná.

3. Jaké omáčky mohu použít k mexické tortille s mletým masem?

K mexické tortille s mletým masem se skvěle hodí různé omáčky. Například můžete použít pikantní omáčku, zálivku salsa, smetanovou omáčku, guacamole nebo rajčatový protlak.

Doufáme, že vám tento recept na mexickou tortillu s mletým masem chutnal. Nyní si připravte všechny potřebné ingredience a pusťte se do vaření. Užijte si výlet do světa mexické kuchyně a dopřejte si pikantní chuťový zážitek!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář