Skořicové šneky jsou lahodné pečivo, které si získalo srdce mnoha milovníků sladkých pochoutek. Jejich vůně a chuť skořice dělá z těchto šnečků neodolatelný dezert nejen pro slavnostní příležitosti, ale i pro každodenní oslazení dne. Pokud se chystáte upéct skořicové šneky, přinášíme vám skvělý recept, kterým vás provedeme krok za krokem.
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 250 ml mléka
- 60 g cukru
- 60 g másla (rozpuštěného)
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 2 lžičky mleté skořice
Postup:
- Do mísy smíchejte mouku, cukr, sušené droždí, mletou skořici a sůl.
- Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto vyndejte z mísy a na pomoučené ploše ho prohněťte asi 5 minut, nebo dokud těsto nebude pružné a lesklé.
- Vyválejte těsto na tenký obdélník.
- Posypte těsto skořicovým cukrem a pevně ho zrolujte.
- Nařízněte váleček na asi 2-3 cm široké plátky.
- Šneky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je kynout zhruba 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte šneky asi 15-20 minut, dokud nebudou zlatavé.
FAQs:
Jak dlouho trvá příprava skořicových šneků?
Příprava těsta a formování šneků zabere přibližně 20-30 minut. Poté ještě nechte šneky kynout 30 minut a pečte 15-20 minut.
Je možné připravit skořicové šneky bez mléka?
Ano, místo mléka můžete použít rostlinné nápoje, jako je například sójové nebo mandlové mléko.
Jaké další přísady mohu přidat do těsta na skořicové šneky?
Můžete do těsta přidat rozinky, nasekané ořechy nebo čokoládu, abyste získali různé varianty šneků podle svého gusta.
Jak dlouho skořicové šneky vydrží čerstvé?
Čerstvé skořicové šneky lze skladovat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 2-3 dny. Doporučujeme je však spotřebovat co nejdříve, aby si uchovaly svou měkkost a chuť.
Zobacz także: