Skořicové šneky z kynutého těsta

Vítejte v našem článku, který se zaměřuje na přípravu lahodných skořicových šneků z kynutého těsta. Pokud milujete sladké dobroty s příjemnou vůní skořice, jste na správném místě! Skořicové šneky jsou výbornou volbou pro snídani, svačinu nebo dokonce sladký dezert. Sledujte nás a dozvíte se, jak připravit tyto lahodné pochoutky.

Příprava těsta

Nejprve si připravíme kynuté těsto, které je základem pro naše skořicové šneky. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 50 g cukru
  • 1/2 l mléka
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli

Postupujte podle následujících kroků:

  1. V míse smíchejte mouku, droždí, cukr a vanilkový cukr.
  2. Přidejte rozpuštěné máslo, mléko, vejce a špetku soli.
  3. Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  4. Těsto nechte v míse vykynout asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.

Příprava náplně

Mezitím, co se těsto kynou, můžeme připravit skořicovou náplň. Budete potřebovat:

  • 100 g měkkého másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 2 lžičky mleté skořice

Zde je postup:

  1. V míse smíchejte měkké máslo, hnědý cukr a mletou skořici, dokud nedostanete krémovou náplň.

Sestavení šneků

Až těsto vykynulo a náplň je připravená, můžeme přistoupit k sestavení skořicových šneků. Postupujte následovně:

  1. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený váleček a rozválejte ho na obdélníkový tvar.
  2. Naneste skořicovou náplň na rozválené těsto, rozetřete ji rovnoměrně po celé ploše.
  3. Těsto opatrně zrolujte do podoby válce.
  4. Vzniklý váleček nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 2 cm.
  5. Plátky šneky uspořádejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut, dokud nejsou šneky zlatavě hnědé.
Zobacz też:  Maso na šťávě s rýží

Servírování a doplňky

Hotové skořicové šneky můžete podávat samotné, nebo je ozdobit krémem nebo polevou. Zde je několik tipů na doplňky:

  • Vanilkový krém
  • Čokoládová poleva
  • Sladký sýrový krém
  • Posypka z mletých ořechů

Záleží na vaší fantazii a chuti.

1. Jak dlouho trvá příprava skořicových šneků z kynutého těsta?

Příprava celého receptu, včetně kynutí těsta, trvá přibližně 2 hodiny.

2. Jak dlouho lze skořicové šneky skladovat?

Pokud uchováte skořicové šneky v uzavřené nádobě na chladném místě, mohou vydržet čerstvé a chutné až 2-3 dny.

3. Lze těsto a náplň připravit předem a uložit na později?

Ano, můžete připravit těsto a náplň dopředu a uložit je do lednice přes noc. Před samotným pečením nechte těsto znovu vykynout a potom pokračujte podle instrukcí.

4. Lze použít jinou náplň než skořici?

Ano, pokud nejste fanouškem skořice, můžete vyzkoušet jiné druhy náplně, například ořechovou, kakaovou nebo tvarohovou.

5. Můžeme šneky zmrazit a později je ohřát?

Ano, skořicové šneky lze zmrazit. Po rozmrazení je můžete ohřát v troubě nebo mikrovlnné troubě.

Doufáme, že vás náš recept na skořicové šneky z kynutého těsta nadchl a že si je vychutnáte. Přejeme vám dobrou chuť!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář