Vítejte v našem článku, který se zaměřuje na přípravu lahodných skořicových šneků z kynutého těsta. Pokud milujete sladké dobroty s příjemnou vůní skořice, jste na správném místě! Skořicové šneky jsou výbornou volbou pro snídani, svačinu nebo dokonce sladký dezert. Sledujte nás a dozvíte se, jak připravit tyto lahodné pochoutky.
Příprava těsta
Nejprve si připravíme kynuté těsto, které je základem pro naše skořicové šneky. Budete potřebovat následující ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 50 g cukru
- 1/2 l mléka
- 80 g másla
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
Postupujte podle následujících kroků:
- V míse smíchejte mouku, droždí, cukr a vanilkový cukr.
- Přidejte rozpuštěné máslo, mléko, vejce a špetku soli.
- Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
- Těsto nechte v míse vykynout asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
Příprava náplně
Mezitím, co se těsto kynou, můžeme připravit skořicovou náplň. Budete potřebovat:
- 100 g měkkého másla
- 100 g hnědého cukru
- 2 lžičky mleté skořice
Zde je postup:
- V míse smíchejte měkké máslo, hnědý cukr a mletou skořici, dokud nedostanete krémovou náplň.
Sestavení šneků
Až těsto vykynulo a náplň je připravená, můžeme přistoupit k sestavení skořicových šneků. Postupujte následovně:
- Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený váleček a rozválejte ho na obdélníkový tvar.
- Naneste skořicovou náplň na rozválené těsto, rozetřete ji rovnoměrně po celé ploše.
- Těsto opatrně zrolujte do podoby válce.
- Vzniklý váleček nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 2 cm.
- Plátky šneky uspořádejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut, dokud nejsou šneky zlatavě hnědé.
Servírování a doplňky
Hotové skořicové šneky můžete podávat samotné, nebo je ozdobit krémem nebo polevou. Zde je několik tipů na doplňky:
- Vanilkový krém
- Čokoládová poleva
- Sladký sýrový krém
- Posypka z mletých ořechů
Záleží na vaší fantazii a chuti.
1. Jak dlouho trvá příprava skořicových šneků z kynutého těsta?
Příprava celého receptu, včetně kynutí těsta, trvá přibližně 2 hodiny.
2. Jak dlouho lze skořicové šneky skladovat?
Pokud uchováte skořicové šneky v uzavřené nádobě na chladném místě, mohou vydržet čerstvé a chutné až 2-3 dny.
3. Lze těsto a náplň připravit předem a uložit na později?
Ano, můžete připravit těsto a náplň dopředu a uložit je do lednice přes noc. Před samotným pečením nechte těsto znovu vykynout a potom pokračujte podle instrukcí.
4. Lze použít jinou náplň než skořici?
Ano, pokud nejste fanouškem skořice, můžete vyzkoušet jiné druhy náplně, například ořechovou, kakaovou nebo tvarohovou.
5. Můžeme šneky zmrazit a později je ohřát?
Ano, skořicové šneky lze zmrazit. Po rozmrazení je můžete ohřát v troubě nebo mikrovlnné troubě.
Doufáme, že vás náš recept na skořicové šneky z kynutého těsta nadchl a že si je vychutnáte. Přejeme vám dobrou chuť!
Zobacz także: