Recept na boršč

Boršč je tradiční ruský polévkový pokrm, který si získal oblibu po celém světě. Je to výborná kombinace chutí a vůní, která vás ohřeje a nabízí zdravou porci vitamínů a živin. Pokud se chystáte vařit boršč, máme pro vás skvělý recept, který vám umožní připravit si tuto lahodnou polévku i ve vaší vlastní kuchyni.

Ingredience:

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 brambory
  • 2 řepy
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti
  • kysaná smetana a čerstvá petrželka na ozdobu

Příprava:

  1. Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny. Měli byste mít nakrájené maso, cibuli a česnek, oloupané a nakrájené brambory, řepu, mrkev a papriku.
  2. Na sporáku si rozehřejte velký hrnec a přidejte olivový olej. Na něm orestujte maso, dokud nezezlátne. Poté přidejte cibuli a česnek a restujte dalších pár minut, dokud nezezlátne i cibule.
  3. Přidejte nakrájené brambory, řepu, mrkev a papriku do hrnce s masem. Promíchejte a restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte rajčata z konzervy, rajčatový protlak, ocet, cukr, sůl a pepř do hrnce. Promíchejte a nechte vařit při mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud se zelenina a maso dobře propojí a změknou.
  5. Hotovou boršč můžete podávat posypanou nasekanou čerstvou petrželkou a s lžící kysané smetany na vrchu.

Často kladené otázky:

Jak dlouho trvá vaření boršče?

Celkový čas vaření boršče je přibližně 1 hodina a 30 minut. To zahrnuje přípravu surovin a jejich vaření.

Zobacz też:  Recept na základní piškotové těsto na plech

Je boršč vhodný pro vegetariány?

Tradiční boršč obsahuje hovězí maso, což ho dělá nevhodným pro vegetariány. Nicméně, můžete vyzkoušet připravit vegetariánskou verzi boršče, ve které nahradíte maso například fazolemi nebo houbami.

Dá se boršč připravit v předstihu?

Ano, boršč se dá připravit v předstihu. Ve skutečnosti mnoho lidí tvrdí, že boršč chutná ještě lépe, když se ohřeje a propojí chutě. Můžete ho vařit větší dávku a pak si ho ohřát, když budete mít chuť.

Jaké další ingredience se dají přidat do boršče?

Kromě základních ingrediencí můžete do boršče přidat také další zeleninu, jako jsou fazole, zelí nebo cukety. Někteří lidé také přidávají kysané zelí nebo česnek, aby dodali polévce ještě výraznější chuť.

Jaké chlebové pečivo se hodí k podávání s borščem?

Tradičně se k boršči podává černý chléb, který vyniká svou výraznou chutí. Můžete si ho doplnit o nějaké máslo nebo zakousnout kousek čerstvého chleba přímo do polévky.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář