Recept na česnečku

Česnečka je tradiční česká polévka s výraznou chutí česneku a brambor. Je oblíbená pro svou výživnost a chuťové kvality. V tomto článku vám představíme recept na přípravu lahodné česnečky, který vás rozhodně nadchne.

Suroviny:

  • 5 středně velkých brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 1 l vývaru (drůbežího nebo zeleninového)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup:

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Česnek oloupejte a jemně nasekejte.

2. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a na něm osmažte nakrájenou cibuli do zlatova.

3. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a česnek. Smažte ještě asi 5 minut, dokud se brambory nezačnou lehce zlatit.

4. Přidejte na kostičky nakrájené uzené maso a smažte dalších pár minut.

5. Nalijte vývar do hrnce a přiveďte k varu. Vařte asi 15-20 minut, dokud se brambory nezměknou.

6. Přidejte mletý kmín a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

7. Hotovou česnečku můžete ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.

8. Podávejte horkou a nejlépe s čerstvým chlebem.

Často kladené otázky:

Jak dlouho trvá příprava česnečky?

Příprava česnečky trvá přibližně 30-40 minut.

Co dělat, pokud nemám uzené maso?

Místo uzeného masa můžete použít slaninu nebo klobásu pro přidání lahodného kouřového aroma.

Dá se česnečka připravit bez cibule?

Ano, pokud nejste příznivcem cibule, můžete ji vynechat z receptu. Nicméně cibule dodává polévce bohatší chuť.

Můžu česnečku připravit bez masa pro vegetariány?

Ano, česnečku lze připravit i bez masa. V tom případě použijte zeleninový vývar a přidejte do polévky více zeleniny, jako například mrkev nebo petržel.

Zobacz też:  Recept na skořicové šneky

Existuje nějaký způsob, jak česnečku vylepšit?

Ano, můžete přidat do česnečky stroužek čerstvého česneku přímo před podáváním, aby se zvýraznila chuť česneku. Můžete také přidat kysanou smetanu nebo syrové vejce, které dodá polévce krémovou konzistenci.

Závěr

Recept na česnečku je jednoduchý a výsledná polévka je plná chutí a vůně česneku. Pokud máte rádi výrazné a lahodné polévky, určitě vyzkoušejte tento tradiční český recept. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář