Recept na polévky

Vítejte v našem článku o receptech na polévky. Polévky jsou oblíbeným jídlem po celém světě a nabízejí širokou škálu chutí a přísad. Zde vám přinášíme několik skvělých receptů, které vám pomohou vytvořit lahodné a zdravé polévky doma.

1. Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami je výtečnou volbou pro milovníky houbových pokrmů. Kombinace brambor a hub vytváří bohatou a lahodnou polévku. Zde je jednoduchý recept na tuto pochoutku:

Ingredience: Postup:
– 500 g brambor – Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
– 250 g hub – Huby očistěte a nakrájejte na plátky.
– 1 cibule – Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte na pánvi.
– 2 stroužky česneku – Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
– 1 l zeleninového vývaru – V hrnci smíchejte brambory, houby, cibuli, česnek a vývar. Vařte až do měkka brambor.
– Sůl, pepř, petrželka – Dochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

Takto jednoduše můžete připravit vynikající bramborovou polévku s houbami. Podávejte s čerstvě nakrájenou bagetou nebo topinkami.

2. Kuřecí polévka s nudlemi

Kuřecí polévka s nudlemi je klasickou a vydatnou polévkou, která vás zahřeje v chladných dnech. Zde je náš oblíbený recept na tuto polévku:

Ingredience: Postup:
– 500 g kuřecího masa – Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
– 1 cibule – Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte na pánvi.
– 2 mrkve – Mrkve oloupejte a nakrájejte na kolečka.
– 2 stroužky česneku – Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
– 100 g nudlí – Nudle uvařte samostatně podle návodu na obalu.
– 1,5 l kuřecího vývaru – V hrnci smíchejte kuřecí maso, cibuli, mrkve, česnek a vývar. Vařte asi 20 minut.
– Sůl, pepř, petrželka – Dochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.
Zobacz też:  Recept na vajíčkovou pomazánku

Těšíme se, až si vychutnáte tuto výtečnou kuřecí polévku s nudlemi. Podávejte horkou a doplňte o čerstvou petrželku.

3. Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem je plná chuti a výživná. Tady je recept, kterým připravíte tuto vynikající polévku:

Ingredience: Postup:
– 250 g červené čočky – Čočku propláchněte ve studené vodě.
– 1 cibule – Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte na pánvi.
– 2 mrkve – Mrkve oloupejte a nakrájejte na kostičky.
– 2 stroužky česneku – Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
– 200 g uzeného masa – Uzené maso nakrájejte na menší kousky.
– 1 l zeleninového vývaru – V hrnci smíchejte čočku, cibuli, mrkve, česnek, uzené maso a vývar. Vařte asi 30 minut.
– Sůl, pepř, majoránka – Dochutíme solí, pepřem a posypeme majoránkou.

Tato čočková polévka s uzeným masem vás jistě potěší svou bohatou chutí. Podávejte s čerstvým chlebem nebo krekry.

Jak dlouho trvá vaření bramborové polévky s houbami?

Vaření bramborové polévky s houbami trvá přibližně 30-40 minut.

Co mohu přidat do kuřecí polévky s nudlemi?

Do kuřecí polévky s nudlemi můžete přidat také zeleninu, jako jsou hrášek, kukurice nebo paprika.

Jaké další ingredience mohu použít pro čočkovou polévku s uzeným masem?

Pro čočkovou polévku s uzeným masem můžete vyzkoušet přidat další koření, jako je kmín nebo paprika, pro ještě bohatší chuť.

Můžu tyto polévky zmrazit a ohřát později?

Ano, všechny tyto polévky se dají zmrazit a později ohřát. Ujistěte se, že je skladujete v nádobách vhodných pro mrazničku.


Zobacz także:

Zobacz też:  Recept na večeři: Skvělá volba pro chutný a vydatný večerní pokrm
Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář