Recept na polévku

Přinášíme vám výtečný recept na polévku, který vám pomůže získat nové nápady na chutná jídla. Polévka je jedním z oblíbených jídel po celém světě. Je to teplý a lahodný způsob, jak zahřát tělo a potěšit chuťové buňky. Existuje mnoho druhů polévek, každý s jiným receptem a charakteristickou chutí. Nyní vám ukážeme náš vlastní recept, který si získal uznání a obdiv mnoha lidí. Připravte se na skvělou chuťovou jízdu!

Ingredience:

  • 400 g hovězího masa
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 100 g hrášku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička sůl
  • ½ lžičky pepř
  • litry vývaru (hovězího nebo zeleninového)

Příprava:

1. Nejprve si připravte všechny suroviny. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky, mrkev, cibuli a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Hrášek můžete použít buď čerstvý, nebo zmrazený.

2. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm hovězí maso, dokud nezezlátne. Poté přidejte cibuli a mrkev a restujte dalších pár minut, dokud zelenina nezměkne.

3. Přidejte brambory, hrášek, rajčatový protlak, majoránku, tymián, sůl a pepř. Dobře promíchejte a restujte ještě několik minut.

4. Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Po dosažení varu snižte teplotu, zakryjte hrnec a vařte polévku přibližně 30 minut, nebo dokud se maso a zelenina neudusí.

5. Hotovou polévku můžete případně dochutit podle své chuti a posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Podávejte teplou a případně s chlebem nebo krekry.

Často kladené otázky:

Jak dlouho trvá příprava této polévky?

Příprava této polévky zabere přibližně 45 minut. Musíte si ale dát pozor, aby maso a zelenina nebyly převařené a zachovaly si svou šťavnatost a chuť.

Zobacz też:  Recept na krupicovou kaši

Co lze použít jako alternativu ke hovězímu masu?

Pokud nejste fanouškem hovězího masa, můžete ho nahradit kuřecím masem nebo dokonce tofu pro vegetariánskou variantu. Výsledek bude stále skvělý.

Mohu polévku zmrazit a ohřát později?

Ano, tato polévka se skvěle hodí k mražení a pozdějšímu ohřátí. Ujistěte se, že ji dáte do vhodných nádob a v mrazáku uchovávejte po dobu nejvýše 2-3 měsíců.

S tímto receptem na polévku vám přejeme skvělou chuť a mnoho radosti při vaření! Doufáme, že si tuto výtečnou polévku vychutnáte a stane se součástí vašeho oblíbeného jídelníčku.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář