Langoše z jogurtu a droždí

Langoše z jogurtu a droždí jsou lahodné smažené placky, které jsou oblíbené jako rychlý a chutný pokrm. Jejich příprava je relativně jednoduchá a můžete si je připravit doma s použitím běžných ingrediencí. V tomto článku vám představíme recept na langoše z jogurtu a droždí, který vám umožní si vychutnat tuto lahůdku kdykoli budete mít chuť.

Recept na langoše z jogurtu a droždí

Pro přípravu langoší z jogurtu a droždí budete potřebovat následující suroviny:

Suroviny: Množství:
Hladká mouka 500 g
Jogurt 250 ml
Droždí 1 sáček (7 g)
Olej pro smažení
Sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy:

  1. V mise smíchejte hladkou mouku, jogurt a droždí. Přidejte sůl a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  2. Těsto nechte v mise vykynout přibližně 1 hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  3. Na pomoučeném vále rozválejte těsto na tloušťku přibližně 1 cm. Můžete použít nože nebo vykrajovátka na různé tvary langoší.
  4. V hlubokém hrnci zahřejte olej. Placky langoší opatrně vkládejte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran do zlatova.
  5. Hotové langoše vyjměte z oleje a nechte je okapat na ubrousku nebo papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
  6. Langoše můžete podávat horké s česnekovou omáčkou, kečupem nebo tvarohovým dresinkem. Můžete je také posypat strouhaným sýrem nebo ochutnat různými bylinkami podle vašeho gusta.

Často kladené otázky o langoších z jogurtu a droždí

Jak dlouho trvá kynutí těsta?

Kynutí těsta by mělo trvat přibližně 1 hodinu, dokud se jeho objem nezdvojnásobí. To závisí na teplotě místnosti, ve které těsto kynete. Pokud je tepleji, těsto může kynout rychleji.

Zobacz też:  Gnocchi se smetanou a špenátem

Jaké další ingredience mohu přidat do těsta?

Pokud si přejete přidat do těsta další příchutě, můžete zkusit přidat do těsta nasekanou petrželku, čerstvé bylinky, sýr nebo dokonce slaninu. Experimentujte s různými ingrediencemi a vytvářejte své vlastní variace langoší.

Jaké omáčky mohu podávat s langošemi?

Tradičně se langoše podávají s česnekovou omáčkou, kečupem nebo tvarohovým dresinkem. Můžete také vytvořit vlastní omáčky podle svého vkusu. Například pikantní omáčka s chilli, rajčatová salsa nebo bylinkový dip.

Existuje způsob, jak langoše připravit bez smažení?

Ano, pokud preferujete zdravější způsob přípravy, můžete langoše péct v troubě namísto smažení. Rozložte těsto na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 200 °C po dobu přibližně 10-15 minut, dokud nejsou langoše zlatavé a propečené.

Takže pokud máte chuť na chutné langoše, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na langoše z jogurtu a droždí. Jsou skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři a mohou být také skvělým přísunem energie během aktivního dne. Nezapomeňte si přizpůsobit omáčky a příchutě podle svého vkusu a těšte se na výslednou chuť těchto lahodných placků. Dobrou chuť!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář