Langoše z jogurtu a droždí

Langoše z jogurtu a droždí jsou lahodné smažené placky, které jsou oblíbené jako rychlý a chutný pokrm. Jejich příprava je relativně jednoduchá a můžete si je připravit doma s použitím běžných ingrediencí. V tomto článku vám představíme recept na langoše z jogurtu a droždí, který vám umožní si vychutnat tuto lahůdku kdykoli budete mít chuť.

Recept na langoše z jogurtu a droždí

Pro přípravu langoší z jogurtu a droždí budete potřebovat následující suroviny:

Suroviny: Množství:
Hladká mouka 500 g
Jogurt 250 ml
Droždí 1 sáček (7 g)
Olej pro smažení
Sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy:

  1. V mise smíchejte hladkou mouku, jogurt a droždí. Přidejte sůl a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  2. Těsto nechte v mise vykynout přibližně 1 hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  3. Na pomoučeném vále rozválejte těsto na tloušťku přibližně 1 cm. Můžete použít nože nebo vykrajovátka na různé tvary langoší.
  4. V hlubokém hrnci zahřejte olej. Placky langoší opatrně vkládejte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran do zlatova.
  5. Hotové langoše vyjměte z oleje a nechte je okapat na ubrousku nebo papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
  6. Langoše můžete podávat horké s česnekovou omáčkou, kečupem nebo tvarohovým dresinkem. Můžete je také posypat strouhaným sýrem nebo ochutnat různými bylinkami podle vašeho gusta.

Často kladené otázky o langoších z jogurtu a droždí

Jak dlouho trvá kynutí těsta?

Kynutí těsta by mělo trvat přibližně 1 hodinu, dokud se jeho objem nezdvojnásobí. To závisí na teplotě místnosti, ve které těsto kynete. Pokud je tepleji, těsto může kynout rychleji.

Zobacz też:  Jak dlouho se vaří květák

Jaké další ingredience mohu přidat do těsta?

Pokud si přejete přidat do těsta další příchutě, můžete zkusit přidat do těsta nasekanou petrželku, čerstvé bylinky, sýr nebo dokonce slaninu. Experimentujte s různými ingrediencemi a vytvářejte své vlastní variace langoší.

Jaké omáčky mohu podávat s langošemi?

Tradičně se langoše podávají s česnekovou omáčkou, kečupem nebo tvarohovým dresinkem. Můžete také vytvořit vlastní omáčky podle svého vkusu. Například pikantní omáčka s chilli, rajčatová salsa nebo bylinkový dip.

Existuje způsob, jak langoše připravit bez smažení?

Ano, pokud preferujete zdravější způsob přípravy, můžete langoše péct v troubě namísto smažení. Rozložte těsto na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 200 °C po dobu přibližně 10-15 minut, dokud nejsou langoše zlatavé a propečené.

Takže pokud máte chuť na chutné langoše, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na langoše z jogurtu a droždí. Jsou skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři a mohou být také skvělým přísunem energie během aktivního dne. Nezapomeňte si přizpůsobit omáčky a příchutě podle svého vkusu a těšte se na výslednou chuť těchto lahodných placků. Dobrou chuť!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář