Recept na langoše

Langoše jsou oblíbenou pochoutkou, kterou si můžete připravit jako slaný svačinový pokrm nebo jako rychlou a chutnou večeři. Pokud hledáte recept na langoše, máme pro vás skvělou variantu, kterou si zamilujete. Sledujte náš recept a naučte se připravit ty nejlahodnější langoše přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček instantního droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 300 ml teplé vody
  • olej na smažení

Postup:

1. V míse smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Přidejte teplou vodu a hněťte těsto, dokud nezískáte hladkou a elastickou konzistenci. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody, pokud je naopak příliš lepkavé, přisypte trochu mouky.

2. Těsto zakryjte utěrkou a nechte ho v teplém prostředí kynout zhruba 1 hodinu, nebo dokud zdvojnásobí svůj objem.

3. Po vykynutí těsto znovu promačkejte a rozdělte ho na menší kousky. Každý kousek těsta rozválejte na tenký plát a pomocí pěkně hladkého válečku vytvarujte langošový tvar.

4. Na pánvi rozehřejte dostatek oleje a opatrně na něj vložte langoše. Smažte z obou stran do zlatova, dokud nejsou krásně křupavé. Poté je vyjměte z oleje a nechte okapat na papírové utěrce.

5. Hotové langoše můžete podávat se syrovou zeleninou, kysaným zelím, sýrem nebo třeba se zakysanou smetanou a česnekem. Záleží jen na vaší fantazii a chuti.

Často kladené otázky:

Jakou mouku použít?

Pro přípravu langošů je nejvhodnější použít hladkou mouku. Ta zajišťuje lepší konzistenci těsta a langoše budou mít správnou texturu.

Jaká teplota má být voda pro rozpouštění droždí?

Teplá voda by měla mít přibližně teplotu 37 °C. Příliš horká voda může droždí zabít a těsto se nevykynulo, zatímco příliš studená voda kynutí zpomaluje.

Zobacz też:  Recept na špenát

Je možné langoše upéct místo smažení?

Ano, langoše lze také upéct v troubě. Předem rozehřejte troubu na 220 °C a langoše pečte zhruba 10-15 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.

Tak to je náš recept na lahodné langoše. Vyzkoušejte ho a dopřejte si chuťový zážitek plný křupavosti a vůně. Během chvilky si připravíte výtečnou pochoutku, která potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Dobrou chuť!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář