Recept na buřty na pivu

Chystáte se na grilování a hledáte skvělý recept na buřty na pivu? Připravte si oblíbený pokrm, který se stane hitem každé letní oslavy. Buřty na pivu jsou lahodné a šťavnaté, a jejich příprava je snadná. Podělíme se s vámi o jednoduchý recept, který vám umožní vychutnat si výtečné grilované buřty plné chuti.

Ingredience:

  • 6 kvalitních buřtů
  • 2 piva
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička hořčice
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a česnek nasekejte na jemno.

2. Do hrnce nalijte pivo a přidejte cibuli, česnek, mletou papriku a hořčici. Osolte a opepřete podle chuti.

3. Hrnec s tekutinou přiveďte k varu a nechte vařit asi 5 minut, aby se příchutě dobře propojily.

4. Buřty opatrně vložte do vroucího piva a vařte je přibližně 10 minut, dokud nezměknou.

5. Po uvaření buřtů je vytáhněte z piva a vložte na rozpálený gril. Opečte je z každé strany do zlatova.

6. Hotové buřty servírujte s křupavou bagetou, hořčicí a dalšími oblíbenými přílohami.

Tipy:

– Pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete do piva přidat i pár lžiček kečupu nebo chilli omáčky.

– Buřty můžete grilovat i na pánvi nebo ve speciálním grilovacím hrnci.

– Přidání cibule a česneku do piva dodá buřtům výraznější chuť a aromat.

Často kladené otázky:

Jaké pivo je nejlepší k vaření buřtů?

Pro vaření buřtů se doporučuje použít světlé pivo, které má vyšší chmelovou hořkost. Nejčastěji se volí pivo typu lager nebo pilsner.

Jak dlouho je potřeba vařit buřty v pivu?

Buřty je třeba vařit v pivech po dobu přibližně 10 minut. Čas vaření se může lišit v závislosti na velikosti buřtů a vašem osobním vkusu.

Zobacz też:  Recept na sekanou

Jaké přílohy se hodí k buřtům na pivu?

Ke grilovaným buřtům na pivu se skvěle hodí křupavá bageta, hořčice, kečup, cibulový salát nebo různé zeleninové přílohy. Každý si může vybrat podle svého gusta.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář