Buřty na pivu recept

Chcete si vychutnat skvělé buřty na pivu? Připravili jsme pro vás úžasný recept, který vám umožní připravit lahodné buřty nasáklé v chutném pivu. Buřty na pivu jsou oblíbenou pochoutkou na různých společenských událostech, jako jsou grilování, pikniky nebo oslavy. S tímto receptem si zajistíte skvělý zážitek a nadcházející akce budou ještě lepší!

Ingredience:

  • 4 kusy buřtů
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 ml piva
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře

Příprava:

1. Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme na plátky nakrájenou cibuli. Smažíme dozlatova.

2. Poté přidáme prolisovaný česnek, majoránku, kmín a sladkou papriku. Promícháme a krátce restujeme, aby se všechny vůně propojily.

3. Přidáme buřty a opékáme je ze všech stran, dokud nezezlátnou.

4. Vlijeme pivo a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a necháme vařit přibližně 20 minut, aby se buřtům dostatečně vstřebala chuť piva.

5. Smícháme med a hořčici a přidáme do hrnce. Dobře promícháme a vaříme ještě asi 5 minut.

6. Buřty na pivu jsou hotové! Podáváme je s chlebem, hořčicí a křenem. Dobrou chuť!

FAQ:

Jaké pivo je nejlepší pro buřty na pivu?

Pro přípravu buřtů na pivu se doporučuje použít tmavé pivo, jako například ležák nebo černý pivní styl. Tmavé pivo přidává buřtům výraznou chuť a aroma. Můžete si vybrat pivo podle svého osobního vkusu a preference.

Jak dlouho vařit buřty na pivu?

Při vaření buřtů na pivu je doporučená doba vaření přibližně 20 minut. Tímto způsobem se buřty dostatečně naplní chutí piva a stále zůstanou šťavnaté. Pokud preferujete silnější pivní aroma, můžete je nechat vařit déle.

Zobacz też:  Recept na bramborák

Jaké další přílohy se hodí k buřtům na pivu?

K buřtům na pivu se skvěle hodí různé přílohy. Mezi nejoblíbenější patří čerstvý chléb, hořčice, křen, různé omáčky, nakládaná zelenina, kysané zelí nebo bramborový salát. Můžete si vybrat podle své chuti a preferencí.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář