Nepečený dort z mascarpone a tvarohu

Vítejte ve světě sladkostí! V tomto článku se podíváme na recept na nepečený dort z mascarpone a tvarohu, který vás okouzlí svou lahodností a jednoduchostí přípravy. Tento dort je ideální pro slavnostní příležitosti nebo prostě jen jako sladká pochoutka pro vaše blízké. Připravte se na zážitek, který vás přivede do říše dokonalého dezertu.

Ingredience

  • 200 g sušenek (například piškoty nebo lívance)
  • 100 g másla
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • šťáva z 1 mandarinky
  • 4 želatinové listy
  • čokoládová poleva (podle chuti)
  • ozdoby na dort (například čokoládové kuličky, ovoce)

Příprava

1. Nejprve si připravíme spodní část dortu. Sušenky rozdrtíme na jemný prášek (například pomocí mixéru nebo do sáčku a válečkem).

2. V roztaveném másle smícháme sušenky a vzniklou směs vylijeme do dortové formy. Dobře utužíme a dáme do lednice vychladit.

3. Ve větší míse smícháme mascarpone, tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu, šťávu z pomeranče a mandarinky. Vše dobře promícháme, dokud nedosáhneme hladké a krémové konzistence.

4. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji vymačkáme a rozpustíme ve vodní lázni.

5. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do připraveného krému. Vzniklou směs nalijeme na připravený sušenkový spodek a dort dáme ztuhnout do lednice (ideálně přes noc).

6. Po ztuhnutí dort ozdobíme čokoládovou polevou a vybranými ozdobami (například čokoládovými kuličkami a kousky ovoce).

Časté otázky

1. Jak dlouho trvá ztuhnutí dortu v lednici?

Doporučuje se dort nechat ztuhnout v lednici minimálně přes noc, aby dosáhl požadované konzistence a chuti.

Zobacz też:  Křehký jablečný koláč na plech

2. Lze použít jiný typ sýru než mascarpone a tvaroh?

Ano, můžete experimentovat s různými typy sýrů dle vašeho gusta. Například cottage sýr může být vhodnou alternativou k tvarohu.

3. Mohu použít jiné ovoce pro ozdobení?

Ano, můžete použít libovolné ovoce dle vaší preference. Doporučujeme vybrat ovoce, které se dobře kombinuje s příchutí dortu, například jahody, maliny nebo borůvky.

4. Je možné tento dort připravit bez želatiny?

Ano, pokud nechcete použít želatinu, můžete vyzkoušet přidat více mascarpone a tvarohu, aby krém ztuhl přirozenou cestou v lednici. Výsledná konzistence a chuť se však mohou lišit.

5. Jak dlouho můžu dort skladovat?

Nepečený dort z mascarpone a tvarohu lze skladovat v chladničce až 2-3 dny. Doporučuje se konzumovat co nejdříve pro optimální chuť a čerstvost.

Přejeme vám mnoho radosti při přípravě nepečeného dortu z mascarpone a tvarohu. Buďte kreativní při ozdobení a nechte se unést sladkým požitkem, který si zasloužíte. Bon appétit!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář