Bulky na hamburger recept

Vítejte na našem webu, kde vám přinášíme skvělý recept na domácí bulky na hamburger. Pokud se rádi pustíte do pečení a chcete si vychutnat dokonalý hamburger s čerstvými a chutnými bulky, jste na správném místě. S naším jednoduchým receptem si můžete připravit vlastní bulky, které budou skvělým doplňkem k masu, zelenině a dalším oblíbeným příchutím.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 50 g másla
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 1 sáček sušeného droždí

Postup

1. V hrníčku nechte droždí rozpustit v teplém mléce spolu s cukrem. Nechte chvíli odstát, dokud směs nezačne pěnit.

2. Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte rozpuštěné droždí, vejce a změklé máslo. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.

3. Těsto vyndejte z mísy a položte na pomoučený povrch. Dobře ho prohněťte a hněťte asi 10 minut, dokud není elastické a pružné.

4. Vraťte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte v teplém prostředí kynout asi 1 hodinu, nebo dokud se zdvojnásobí objem.

5. Po vykynutí těsto znovu prohněťte, aby jste vyhnali veškerý vzduch. Rozdělte ho na menší kousky podle velikosti bulky, kterou chcete mít. Formujte kulaté bochánky a lehce je přitlačte, aby získaly tvar placiček.

6. Připravte si plech s pečícím papírem a rozložte na něj tvarované placičky. Nechte je ještě chvíli odpočinout a zvětšit se.

7. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C.

8. Bulky pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a propečené.

9. Po upečení nechte bulky vychladnout na mřížce.

Zobacz też:  Recept na vaječný koňak

Časté otázky

Jak dlouho trvá kynutí těsta?

Kynutí těsta závisí na teplotě okolí. Obvykle trvá asi 1 hodinu, než se těsto zdvojnásobí objem.

Je možné těsto připravit předem a uložit ho do lednice?

Ano, můžete připravit těsto předem a uložit ho do lednice přes noc. Těsto se postupně kynutím zvětší a získá lepší chuť.

Co dělat, když nemám sušené droždí?

Pokud nemáte sušené droždí, můžete použít čerstvé droždí. Množství droždí by se však mělo zvýšit. Doporučuje se použít 2x až 3x více čerstvého droždí než sušeného.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář