Domácí chleba podmáslový v troubě

Domácí chleba podmáslový v troubě je vynikající pochoutka, kterou si můžete připravit přímo v pohodlí vaší domácnosti. Tento recept vám umožní vytvořit chutný a aromatický chleba s křupavou kůrkou a vláčnou středem. Díky použití podmáslového těsta získáte vynikající výsledek, který se vám jistě zalíbí. Připravte si tedy ingredience, zapněte troubu a pusťte se do pečení tohoto lahodného domácího chleba.

Příprava těsta

Pro přípravu domácího chleba podmáslového v troubě budete potřebovat následující suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 10 g soli
  • 10 g cukru
  • 25 g čerstvého droždí
  • 300 ml vlažné vody
  • 50 g másla

Nejprve si připravte kvásek. Ve vlažné vodě rozmíchejte cukr a rozdrobené droždí. Přidejte 2 lžíce mouky, promíchejte a nechte kvásek vzejít asi 10 minut. Mezitím si ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte vzejitý kvásek a vodu a dobře promíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo a hněťte těsto, dokud nedosáhne hladké a elastické konzistence. Nechte těsto vykynout při pokojové teplotě asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.

Pečení chleba

Po vykynutí těsta předehřejte troubu na teplotu 220°C. Těsto vyklopte na pomoučený povrch a opatrně ho prohněťte, aby vyšlo z něj přebytečné vzduchu. Poté dejte těsto do pekáče a nechte ho ještě chvíli odpočinout. Poté dejte pekáč do vyhřáté trouby a pečte chleba přibližně 30-40 minut, dokud není zlatavý a propečený. Během pečení můžete do trouby přidat misku s vodou, aby chleba získal krásnou kůrku.

Časté otázky

Jakou mouku použít?

Pro přípravu domácího chleba podmáslového se nejčastěji používá hladká mouka. Ta zajišťuje jemnou texturu a lehkost těsta.

Zobacz też:  Losos s těstovinami a smetanou

Jak zkontrolovat, zda je chleba upečený?

Nejjednodušším způsobem, jak zkontrolovat, zda je chleba upečený, je zasunutí špejle nebo nože do středu chleba. Pokud se po vytažení špejle nebo nože nelepí na nástroj žádné těsto, znamená to, že je chleba hotový.

Je nutné použít podmáslové těsto?

Ano, použití podmáslového těsta je klíčové pro dosažení chutného domácího chleba s vynikající strukturou. Podmáslové těsto dodá chlebu jedinečnou chuť a vláčnost.

Pořiďte si svůj vlastní chleba podmáslový v troubě

Ještě dnes si připravte vlastní domácí chleba podmáslový v troubě a užijte si lahodnou chuť čerstvého pečiva. S tímto receptem získáte chleba, který bude lákat nejen vaši rodinu, ale i přátele. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář