Gnocchi se špenátem a slaninou

Gnocchi se špenátem a slaninou je lahodné italské jídlo, které spojuje jemnost křehkých bramborových knedlíčků s lahodným špenátovým a slaninovým omáčkou. Tato kombinace ingrediencí vytváří dokonalou symfonii chutí a zaručuje vám výborný zážitek při každém soustu. Připravit tuto lahůdku je snadné a nevyžaduje příliš času ani náročných dovedností v kuchyni. Pojďme se blíže podívat na to, jak připravit gnocchi se špenátem a slaninou a potěšit tak své chuťové buňky.

Příprava bramborových gnocchi

Než začnete s přípravou omáčky, musíte si připravit samotné bramborové gnocchi. Začněte tím, že uvaříte brambory ve slupce, dokud nebudou měkké. Poté je nechte vychladnout a zbavte je slupky. Brambory poté rozmixujte do hladkého pyré a postupně přidejte mouku a sůl. Vzniklou směs hněťte, dokud se nevytvoří tuhé těsto.

Dalším krokem je tvarování gnocchi. Těsto rozdělte na menší části a každou z nich vyválejte na válci do dlouhých válečků. Tyto válečky poté nakrájejte na menší kousky a opatrně je přelisujte vidličkou, abyste vytvořili charakteristické rýhy. Gnocchi vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Poté je vyjměte a nechte okapat.

Příprava špenátové a slaninové omáčky

Pro špenátovou a slaninovou omáčku budete potřebovat špenát, cibuli, česnek, slaninu, smetanu, sýr, sůl a pepř. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidejte nakrájenou slaninu a osmažte, dokud neztuhne. K tomu přidejte na jemno nasekaný špenát a dusťte, dokud nezměkne. Nakonec vmíchejte smetanu a sýr a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

Zobacz też:  Lucie noci upije, ale dne nepřidá

Podávání a servírování

Gnocchi se špenátem a slaninou se podávají teplá jako hlavní jídlo. Nejprve na talíři rozprostřete porci bramborových gnocchi a zalijte je štědrou porcí špenátové a slaninové omáčky. Můžete ještě posypat trochou nastrouhaného sýra a ozdobit čerstvými bylinkami, jako je petržel nebo bazalka. K této lahůdce se hodí také čerstvý chléb nebo salát jako příloha. Dobrou chuť!

Jaké další ingredience mohu přidat do omáčky?

Omáčku můžete obohatit například o rajčata, olivy, sušené rajčátko nebo chilli papričky podle vaší chuti a preference.

Je možné gnocchi připravit i bez slaniny?

Ano, pokud preferujete vegetariánskou verzi, můžete slaninu vynechat nebo ji nahradit například grilovanými hříbky nebo grilovanou zeleninou.

Jak dlouho trvá vaření gnocchi?

Gnocchi se vaří velmi rychle, obvykle jen několik minut. Vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

Mohu připravit gnocchi předem a skladovat je?

Ano, můžete připravit gnocchi a uložit je do lednice na pozdější použití. Stačí je uložit do uzavíratelné nádoby a skladovat v chladničce až do doby, než je budete potřebovat.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář