Jednoduchý recept na makronky

Makronky jsou lahodné, malé a křehké zákusky, které získaly srdce mnoha sladkých nadšenců. Tyto francouzské dobroty jsou oblíbené pro svou jedinečnou texturu a bohaté chutě. Pokud se chcete naučit připravit jednoduchý a chutný recept na makronky, pak jste na správném místě!

Ingredience

  • 120 gramů moučkového cukru
  • 90 gramů mandlové mouky
  • 2 bílky
  • 30 gramů granulovaného cukru
  • Pár kapek potravinářské barvy (dle vlastního výběru)

Postup

1. Nejprve si připravte všechny ingredience potřebné k přípravě makronek.

2. V mise si smíchejte mandlovou mouku a moučkový cukr a rozmixujte je do jemné konzistence.

3. Ve vhodné míse vyšlehejte bílky s granulovaným cukrem do tuhého sněhu.

4. Přidejte potravinářskou barvu a opatrně ji vmíchejte do bílkového sněhu. Můžete si vybrat libovolnou barvu podle svého gusta.

5. Postupně přidávejte směs s mandlovou moukou a cukrem do bílkového sněhu a jemně je vmíchejte lžičkou. Míchejte tak dlouho, dokud nedosáhnete husté a lesklé hmoty.

6. Připravte si plech s pečícím papírem a pomocí stříkačky nebo lžičky tvořte malé kopečky na plechu. Dbáte na dostatečnou vzdálenost mezi jednotlivými makronkami.

7. Nechte je na plechu odpočívat přibližně 30 minut, aby vytvořily lehkou kůrku.

8. Mezitím předehřejte troubu na 140 °C.

9. Pečte makronky ve vyhřáté troubě po dobu 12-15 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.

10. Po vytažení z trouby nechte makronky úplně vychladnout a poté je opatrně sejměte z pečícího papíru.

11. Makronky můžete spojit dohromady s různými náplněmi, například s máslovou krémovou náplní nebo ovocným džemem. Vaší fantazii se meze nekladou!

Zobacz też:  Recept na hrnkovou buchtu s kakaem

Často kladené otázky

1. Jak dlouho vydrží makronky čerstvé?

Makronky vydrží čerstvé a chutné až 2-3 dny, pokud jsou skladovány v hermeticky uzavřené nádobě v chladničce.

2. Jaké barvy potravinářské barvy mohu použít?

Můžete použít širokou škálu potravinářských barev, včetně růžové, modré, fialové, zelené nebo žluté. Záleží pouze na vašem osobním vkusu.

3. Lze makronky zmrazit?

Ano, makronky lze zmrazit. Umístěte je do vzduchotěsné nádoby a můžete je skladovat v mrazáku až 2-3 měsíce. Před konzumací je nechte rozmrazit v ledničce.

4. Jak dosáhnout perfektní konzistence těsta?

Je důležité postupovat opatrně a míchat těsto jemně, abyste dosáhli správné konzistence. Mělo by být husté a lesklé, ale ne příliš tekuté. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte trochu moučkového cukru nebo mandlové mouky. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte trochu vody.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář