Úvod: Vítejte v našem článku o pikantní thajské polévce s kokosovým mlékem! Tato tradiční thajská specialita je známá pro svou kombinaci exotických chutí a lahodného aroma. V našem průvodci vám představíme recept na tuto úžasnou polévku a podělíme se o tipy a triky, jak ji připravit doma.
Ingredience
Před tím než začneme, podívejme se na seznam ingrediencí potřebných k přípravě pikantní thajské polévky s kokosovým mlékem:
Množství | Ingredience |
---|---|
2 | Kalhotky |
400 ml | Kokosové mléko |
500 g | Kuřecí prsa (nakrájená na plátky) |
1 | Červená paprika (nakrájená na plátky) |
1 | Cibule (nakrájená na plátky) |
2 | Stonky citronové trávy (nasekané) |
2 | Kafírské listy (nasekané) |
2 | Česnekové stroužky (nasekané) |
2 | Šalotky (nasekané) |
2 lžíce | Rybí omáčka |
2 lžíce | Lékořice |
2 lžičky | Cukr |
2 lžičky | Paprika |
2 lžičky | Kari pasta |
2 lžičky | Limetková šťáva |
Soďa | Koriandr (nasekaný) |
Postup
Nyní se podívejme, jak připravit pikantní thajskou polévku s kokosovým mlékem:
- Nejprve si připravte všechny ingredience a nakrájejte je podle uvedených pokynů.
- Na pánvi si rozehřejte olej a přidejte cibuli, česnek, citronovou trávu a kafírkové listy. Orestujte je dozlatova.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte je, dokud nezežloutnou z každé strany.
- Přidejte červenou papriku a šalotky. Směs promíchejte a opékejte asi 2 minuty.
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, kari pastu, cukr, papriku a limetkovou šťávu. Dobře promíchejte.
- Nechejte polévku vařit asi 15-20 minut, dokud se kuřecí maso neudělá a chuť se propojí.
- Před podáváním posypte polévku nasekaným koriandrem.
Často kladené otázky (FAQs)
Jaké přísady mohu přidat do pikantní thajské polévky s kokosovým mlékem?
Kromě základních ingrediencí můžete do polévky přidat různé zeleniny, jako jsou mrkev, houby nebo bambusové výhonky. Také můžete přidat garnát, tofu nebo hovězí maso.
Jaký je nejlepší způsob podávání pikantní thajské polévky s kokosovým mlékem?
Polévku můžete podávat samostatně jako hlavní jídlo nebo jako součást thajského menu s rýží a dalšími thajskými specialitami.
Jak mohu zmírnit pálivost polévky?
Pokud preferujete méně pikantní verzi, snižte množství kari pasty nebo červené papriky v receptu. Tím snížíte pálivost, ale zachováte bohatou chuť a aroma polévky.
Tímto jsme vás provedli přípravou pikantní thajské polévky s kokosovým mlékem. Doufáme, že si ji vychutnáte a bude to pro vás skvělá exotická lahůdka plná chutí. Dobrou chuť!
Zobacz także: