Thajské kari s kokosovým mlékem

Thajské kari s kokosovým mlékem je lahodná asijská pokrmová specialita, která láká svými exotickými chutěmi a vůní. Tato omáčka se připravuje z kokosového mléka, dochucuje se různými kořením a podává se s rýží nebo nudlemi. Pokud máte rádi kombinaci pikantních a sladkokyselých chutí, pak je thajské kari s kokosovým mlékem pro vás tou správnou volbou.

Thajské kari je tradiční jídlo z Thajska, které se postupem času stalo oblíbené po celém světě. Jeho základem je kokosové mléko, které dodává omáčce bohatou a krémovou konzistenci. Do kari se přidává řada dalších ingrediencí, jako jsou thajské kari pasty, zelenina, maso nebo mořské plody. Každý kuchař si může přizpůsobit recept podle svého gusta a použít ty suroviny, které má nejraději.

Thajské kari s kokosovým mlékem je oblíbené pro svou různorodost. Můžete si vybrat mezi kari s kuřecím masem, hovězím masem, vepřovým masem, krevetami nebo zeleninovým kari. Každá varianta má své specifické aroma a chuť, která vás přenese přímo na exotické pláže Thajska.

Jak připravit thajské kari s kokosovým mlékem?

Příprava thajského kari s kokosovým mlékem je poměrně jednoduchá. Nejdříve si připravte veškeré potřebné suroviny. Následující recept je vhodný pro 4 porce:

Suroviny: Množství:
Kuřecí maso (nebo jiné maso, zelenina) 400 g
Kokosové mléko 400 ml
Thajská kari pasta 2 lžíce
Paprika 1 kus
Bambusové výhonky 100 g
Čerstvá koriandr na dochucení
Rýže nebo nudle podle potřeby

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky nebo připravte zeleninu.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte thajskou kari pastu, dokud neuvolní vůni.
  3. Přidejte kuřecí maso nebo zeleninu a restujte, dokud maso nebo zelenina nezezlátne.
  4. Přidejte kokosové mléko a nechte omáčku povařit. Přidejte papriku a bambusové výhonky.
  5. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
  6. Přidejte čerstvý koriandr a promíchejte.
  7. Thajské kari s kokosovým mlékem můžete podávat s rýží nebo nudlemi.
Zobacz też:  Vepřové maso na šťávě s rýží

Často kladené otázky o thajském kari s kokosovým mlékem:

Jaké koření se používá v thajském kari?

V thajském kari se často používá koření jako je koriandr, kurkuma, kajenský pepř, zázvor a citronová tráva. Tato koření dodávají omáčce charakteristickou chuť a vůni.

Mohu použít jinou zeleninu než papriku a bambusové výhonky?

Ano, v thajském kari můžete použít různé druhy zeleniny podle svého výběru. Můžete experimentovat s různými kombinacemi zeleniny, jako jsou brokolice, mrkev, hrášek nebo cuketa.

Je thajské kari vhodné pro vegetariány?

Ano, thajské kari je vhodné pro vegetariány. Místo masa můžete použít tofu nebo různé druhy zeleniny. Zajišťuje to výbornou chuť a výživu pro vegetariánské jídlo.

Thajské kari s kokosovým mlékem je nejen chutné, ale také zdravé jídlo, které vás nadchne svými exotickými přísadami a lahodným aroma. Dopřejte si dobrodružství do světa thajské kuchyně a vytvořte si vlastní verzi tohoto tradičního pokrmu. Berte to jako příležitost prozkoumat nové chutě a potěšení z vaření. Bon appétit!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář