Nádivka ke kuřeti na plech

Vítejte v našem článku o nádivce ke kuřeti na plech. Tato chutná pokrmová kombinace je ideální pro přípravu během rodinných oslav, slavnostních událostí nebo prostě jen jako lahodný večeřní pokrm. S nádivkou ke kuřeti na plech získáte dokonalou kombinaci šťavnatého a křupavého masa s aromatickou nádivkou, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Připravte se na nádhernou gastronomickou jízdu!

Ingredience:

Pro přípravu nádivky ke kuřeti na plech budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 kuře (velikost dle vašeho výběru)
  • 200 g krajíce chleba
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • Čerstvé bylinky dle chuti (např. petrželka, tymián, rozmarýn)
  • Sůl a pepř dle chuti

Příprava:

1. Nejprve si připravte nádivku. Chleba nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přilijte mléko a nechte chvíli odstát, aby se chleba nasákl. Poté přidejte vejce a promíchejte.

2. Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne. Přidejte nasekané bylinky a krátce restujte.

3. Směs cibule, česneku a bylinek přidejte do mísy s namočeným chlebem. Důkladně promíchejte, abyste získali jednotnou a vláčnou nádivku. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

4. Kuře opláchněte studenou vodou a dobře osušte papírovým ubrouskem. Nádivku pak naplňte kuřeti a pevně zavážte provázkem nebo použijte špejli, aby nádivka zůstala uvnitř během pečení.

5. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Plech vymažte máslem nebo použijte pečicí papír. Kuře s nádivkou položte na plech a vložte do trouby.

Zobacz też:  Jak dlouho vařit kuřecí maso

6. Kuře pečte přibližně 1,5-2 hodiny, dokud není masa dokonale propečená a nádivka má zlatavou barvu. Pravidelně ho polévejte vlastní šťávou, aby zůstalo šťavnaté.

7. Po upečení nechte kuře chvíli odpočinout a poté jej nakrájejte na porce. Podávejte s přílohou dle vašeho výběru, například s bramborovým pyré a zeleninovým salátem.

Často kladené otázky:

1. Jakou velikost kuřete bych měl(a) vybrat?

Velikost kuřete závisí na počtu hostů a vašich preferencích. Obvykle se volí kuřata o hmotnosti 1,5-2,5 kg, která jsou vhodná pro rodinné oslavy. Pokud pořádáte větší událost, můžete si vybrat větší kuře.

2. Co mohu použít jako alternativu k chlebu?

Pokud preferujete bezlepkovou verzi nádivky, můžete použít bezlepkový chléb nebo nahrát chleba za rýži, quinou nebo jinou obilovinu.

3. Jak dlouho musím péct kuře s nádivkou?

Čas pečení se může lišit v závislosti na velikosti kuřete. Obecně platí, že se peče přibližně 20 minut na každý 500 g. Doporučujeme však použít teploměr na maso a kontrolovat vnitřní teplotu kuřete, která by měla být kolem 75 stupňů Celsia.

4. Mohu přidat do nádivky další ingredience?

Ano, můžete přidat do nádivky různé další ingredience dle svého gusta. Například můžete přidat nakrájené houby, ořechy nebo sušené ovoce, abyste dodali nádivce další vrstvu chuti a textury.

5. Jak skladovat a ohřát nádivku ke kuřeti na plech?

Pokud vám zbyde nádivka, skladujte ji v chladničce v uzavřené nádobě. Při ohřevu doporučujeme použít troubu nebo mikrovlnnou troubu, abyste obnovili její chutě a strukturu.


Zobacz także:

Zobacz też:  Kuskus s kuřecím masem a omáčkou

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář