Nejlepší recept na brokolicovou polévku

Brokolicová polévka je oblíbeným jídlem pro mnoho lidí, a to z dobrého důvodu. Tato lahodná polévka je plná zeleniny a vitamínů, což ji činí zdravou a chutnou volbou pro oběd nebo večeři. Pokud hledáte nejlepší recept na brokolicovou polévku, jste na správném místě. V tomto článku vám představíme náš vlastní osvědčený recept, který vás okouzlí svojí jednoduchostí a výbornou chuťovou kombinací.

Ingredience:

  • 1 středně velká hlávka brokolice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Brokolici rozdělte na růžičky a očistěte.
  2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
  3. Na hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte brokolici a krátce ji restujte spolu s cibulí a česnekem.
  5. Nalijte do hrnce zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  6. Polévku vařte přibližně 15-20 minut, dokud není brokolice měkká.
  7. Odstraňte hrnec z ohně a nechte polévku mírně vychladnout.
  8. Použijte mixér na přípravu hladké konzistence polévky.
  9. Vraťte polévku zpět na sporák a přidejte mléko. Zahřejte ji do varu.
  10. Osolte a opepřete podle své chuti.

Váš výsledný výtvor je hotový! Nalijte si polévku do misky a můžete se pustit do ochutnávání. Tato brokolicová polévka je vyvážená a lahodná, ideální jako samostatné jídlo nebo jako předkrm.

Časté otázky:

Jaké další ingredience mohu přidat do brokolicové polévky?

Můžete do polévky přidat na kostičky nakrájený vařený kuřecí nebo krůtí řízek, aby se zvýšil obsah bílkovin. Také můžete přidat strouhaný sýr, který se rozpustí a dodá polévce krémovou chuť.

Dá se brokolicová polévka zmrazit?

Ano, brokolicovou polévku lze zmrazit. Doporučuje se ji nejprve nechat vychladnout a poté nalít do vhodných nádob na zmrazení. Při rozmrazování ji stačí ohřát na sporáku nebo v mikrovlnné troubě.

Zobacz też:  Fazolky na smetaně recept

Mohu použít zmrazenou brokolici namísto čerstvé?

Ano, můžete použít i zmrazenou brokolici namísto čerstvé. V případě zmrazené brokolice se zkrátí doba vaření, protože již je předvařená. Postupujte podle pokynů na obalu zmrazené brokolice, abyste dosáhli správné konzistence polévky.

Tímto jsme vám představili nejlepší recept na brokolicovou polévku. Doufáme, že si ji vychutnáte a bude to pro vás skvělá volba pro zdravý a výživný oběd či večeři. Přejeme dobrou chuť!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář