Recept na buchtu s jablky a skořicí

Vítejte v našem výjimečném receptu na buchtu s jablky a skořicí. Tato sladká a aromatická pochoutka je ideální volbou pro milovníky tradičních českých dezertů. Naše jedinečná kombinace jablek, skořice a nadýchaného těsta vám zaručeně rozproudí chuťové buňky a přinese do vašeho domova vůni a teplo.

Příprava těsta

Začněme přípravou samotného těsta na buchtu. Budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžičku prášku do pečiva

Nejprve si rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidejte rozpuštěné máslo a vejce a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.

Příprava náplně

Pro náplň buchty budete potřebovat:

  • 4 středně velká jablka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžičku skořice

Jablka oloupejte, zbavte jablek jadřinců a nakrájejte je na tenká kolečka. Smíchejte je s cukrem a skořicí, dokud nejsou jablka dobře obalená.

Sestavení buchty

Na pečící papír rozprostřete těsto a vytvarujte z něj placku o průměru asi 30 cm. Na těsto rovnoměrně rozložte nakrájená jablka s cukrem a skořicí. Poté opatrně srolujte těsto do podoby válce. Vzniklý váleček přenesete do dortové formy, kterou předem vymažte máslem a vysypte moukou. Formu důkladně zabalte do alobalu.

Péče a dokončení

Buchtu v dortové formě vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 40-45 minut. Po uplynutí tohoto času vyndejte buchtu z trouby a nechte ji vychladnout. Poté ji můžete posypat moučkovým cukrem a podávat.

Jaké jablka jsou nejvhodnější pro tento recept?

Pro tento recept se nejlépe hodí středně velká sladká jablka, která jsou vhodná pro pečení.

Zobacz też:  Nejlepší recept na jidáše

Mohu použít jinou přísadu namísto skořice?

Ano, pokud nejste fanouškem skořice, můžete ji nahradit jinými kořeněními, jako je například mletý hřebíček nebo kardamom.

Jak dlouho vydrží buchta čerstvá?

Čerstvě upečená buchta vydrží asi 2-3 dny, pokud je správně uložena v uzavřené nádobě nebo potravinové fólii.

Lze těsto na buchtu připravit dopředu a uložit ho do lednice?

Ano, můžete připravit těsto dopředu a uložit ho do lednice na několik hodin nebo přes noc. Před pečením ho nechte zahřát na pokojovou teplotu.

S nadějí, že tento recept na buchtu s jablky a skořicí zaujme vaše chuťové pohárky a přinese vám radost při pečení. Přejeme vám dobrou chuť!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář