Bábovka s tvarohem a jablky

Vítejte ve formálním návodu na přípravu bábovky s tvarohem a jablky. Tato vynikající sladká pochoutka je ideální pro všechny milovníky pečení a lahodných dezertů. V našem článku vám představíme recept a postup, jak připravit tuto lahodnou bábovku s výraznou chutí tvarohu a osvěžujícím přídavkem jablek.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g tvarohu
  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • 3 vejce
  • 2 jablka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Postup:

1. Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience dle uvedeného seznamu.

2. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.

3. V míse smíchejte máslo, cukr a vanilkový cukr a šlehejte, dokud nedosáhnete pěnovité konzistence.

4. Přidejte postupně vejce a důkladně promíchejte.

5. Do směsi přidejte tvaroh a znovu promíchejte, dokud nedostanete hladkou hmotu.

6. Ve druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.

7. Přidejte suché ingredience postupně do tvarohové směsi a míchejte, dokud nedosáhnete homogenního těsta.

8. Jablka oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na tenké plátky.

9. Připravte si dortovou formu a vymažte ji máslem.

10. Vložte do formy polovinu těsta a vyrovnávejte povrch.

11. Na těsto rozložte plátky jablek a zakryjte je zbylým těstem.

12. Pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut nebo dokud není bábovka zlatavá a propečená.

13. Hotovou bábovku nechte vychladnout a poté ji můžete posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit šlehačkou podle vašeho vkusu.

Časté otázky:

Jak dlouho trvá pečení bábovky s tvarohem a jablky?

Pečení bábovky s tvarohem a jablky trvá přibližně 40-45 minut. Doporučujeme však pravidelně kontrolovat stav pečení pomocí špejle nebo nože. Jestliže se při zapíchnutí do bábovky nelepí na nástroj žádné těsto, je bábovka hotová.

Zobacz też:  Gnocchi se špenátem a slaninou

Je možné použít jiné ovoce než jablka?

Ano, recept na bábovku s tvarohem je velmi flexibilní a můžete použít i jiné druhy ovoce. Výborně se hodí například borůvky, maliny nebo třešně. Můžete tak vytvořit různé varianty této lahodné bábovky podle svého výběru.

Lze bábovku s tvarohem a jablky připravit bez lepku?

Ano, existují různé varianty receptu na bábovku s tvarohem a jablky bez lepku. Místo obyčejné pšeničné mouky můžete použít alternativy jako například mouku z rýže, kukuřičnou mouku nebo mouku z mandlí. Tyto náhražky běžné mouky jsou vhodné pro lidi s intolerancí na lepek nebo pro ty, kteří se vyhýbají konzumaci lepku z jiných důvodů.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář