Recept na muffiny s čokoládou

Vítejte na našem webu, kde vám přinášíme neodolatelný recept na muffiny s čokoládou. Tento sladký dezert je oblíbeným výběrem pro milovníky čokolády a perfektní volbou pro různé příležitosti, jako jsou oslavy, svačiny nebo jednoduše kdykoli máte chuť na něco sladkého. Náš recept vám umožní připravit ty nejchutnější muffiny s čokoládou, které jste kdy ochutnali.

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 240 ml mléka
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 100 g čokoládových kapek nebo nasekané čokolády

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si formičky na muffiny.
  2. V míse smícháme suché ingredience: mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. V jiné míse smícháme cukr, vejce, mléko a olej. Následně přidáme suché ingredience a promícháme dohladka.
  4. Nakonec přidáme čokoládové kapky nebo nasekanou čokoládu a jemně je zapracujeme do těsta.
  5. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny, které naplníme zhruba 2/3 jejich výšky.
  6. Muffiny pečeme v předehřáté troubě po dobu 15-20 minut, nebo dokud nejsou pevné na dotek a zapíchnutý špejle vyjde suchý.
  7. Hotové muffiny necháme vychladnout a poté je můžeme ozdobit polevou, posypat kakaem nebo prostě podávat tak, jak jsou.

Často kladené otázky (FAQ):

Jak dlouho trvá příprava muffinů s čokoládou?

Celkový čas přípravy muffinů zahrnuje přípravu těsta i pečení. Očekávejte, že příprava těsta vám zabere přibližně 15 minut, a samotné pečení pak dalších 15-20 minut. Celkově lze tedy počítat s časem okolo 30-40 minut.

Zobacz też:  Recept na krupicovou kaši

Mohu použít jinou čokoládu než čokoládové kapky?

Ano, můžete použít jakoukoli čokoládu, kterou máte rádi. Buď můžete nasekat čokoládu na menší kousky, které do těsta zapracujete, nebo můžete použít čokoládové kapky či horkou čokoládu. Volba je zcela na vás.

Je možné muffiny upravit pro osoby s alergií na lepek?

Ano, recept lze upravit tak, aby byl bezlepkový. Použijte bezlepkovou mouku místo hladké mouky a ověřte, zda jsou ostatní ingredience bezlepkové. Takto připravené muffiny budou vhodné pro osoby s alergií na lepek.

Jak dlouho se muffiny uchovají čerstvé?

Nejlépe muffiny konzumujte během prvních 2-3 dnů od pečení. Uchovávejte je v hermeticky uzavřené nádobě nebo je zakryjte potravinovou fólií. Pokud byste chtěli muffiny uchovat déle, mohou být méně vláčné, ale stále chutné.

Tímto jsme vám představili náš skvělý recept na muffiny s čokoládou. Doufáme, že vás oslovil a budete si je užívat stejně jako my. Dejte nám vědět, jak vám muffiny chutnaly, a přejeme vám příjemnou degustaci!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář