Vepřové na houbách recept

Vítejte v našem článku, ve kterém se budeme věnovat vepřovému na houbách receptu. Tato chutná a lahodná kombinace vepřového masa a hub je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně. Připravili jsme pro vás jednoduchý a přehledný recept, který vám umožní si tuto lahůdku snadno připravit i doma.

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa (plec nebo kýta)
  • 200 g hub (šampinóny, žampióny, hříbky nebo jiné dle vaší chuti)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml vývaru (masového nebo zeleninového)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička majoránky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience.
  2. Vepřové maso nakrájejte na menší kousky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  4. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  5. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte v něm vepřové maso dozlatova.
  6. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a osmažte do měkka.
  7. Přidejte nakrájené houby a smažte je spolu s masem a cibulí asi 5 minut.
  8. Přidejte hladkou mouku a zamíchejte, aby se rovnoměrně rozpředela.
  9. Zalijte vývarem a za stálého míchání vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  10. Přidejte majoránku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  11. Povařte ještě asi 5 minut, aby se všechny přísady propojily.
  12. Vepřové na houbách podávejte s rýží nebo bramborami a ozdobte petrželkou.

Časté dotazy (FAQs):

Jakou část vepřového masa je nejlepší použít?

Pro tento recept je nejlepší použít vepřovou plec nebo kýtu, které jsou šťavnaté a měkké.

Zobacz też:  Recept na donuty do formy

Mohu použít jiné druhy hub?

Ano, můžete použít různé druhy hub dle vaší chuti. Doporučujeme šampinóny, žampióny nebo hříbky.

Co mohu přidat do receptu pro větší chuťovou pestrost?

Pro větší chuťovou pestrost můžete do receptu přidat také sušené houby, které dodají intenzivnější chuť. Můžete také přidat nasekanou papriku nebo rajčata.

Jak dlouho trvá příprava vepřového na houbách?

Celkový čas přípravy vepřového na houbách je přibližně 30-40 minut.

Jaké přílohy se hodí k vepřovému na houbách?

Vepřové na houbách se skvěle hodí jako hlavní jídlo s rýží nebo bramborami. Můžete také přidat křupavý salát nebo zeleninovou přílohu.

Jaké víno doporučujete k podávání s vepřovým na houbách?

K vepřovému na houbách doporučujeme červené víno s plnou chutí, například merlot nebo pinot noir.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář