Nejlepší recept na noky

Noky jsou oblíbeným pokrmem pocházejícím z italské kuchyně. Jejich výroba může být zpočátku trochu náročná, ale s správným receptem a postupem se stanou oblíbenou pochoutkou i ve vaší domácnosti. V tomto článku vám přinášíme nejlepší recept na noky, který vám pomůže připravit je dokonale.

Příprava těsta na noky

Prvním krokem k dokonalým nokům je příprava těsta. Budete potřebovat:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku vody

Do mísy prosijte mouku a přidejte vejce a sůl. Postupně přilévejte vodu a hněťte těsto, dokud nedosáhnete hladké a pružné konzistence. Těsto nechte odpočinout asi 30 minut.

Formování noky

Po odpočinku těsta je čas připravit noky. Postupujte následovně:

  1. Těsto rozdělte na menší části.
  2. Svou dlaní proti pracovnímu povrchu tlačte na těsto a přetahujte ho směrem od vás. Tím vytvoříte trubičku.
  3. Tu trubičku nakrájejte na menší kousky (asi 2 cm dlouhé).
  4. Kousky můžete nechat tak, jak jsou, nebo přetáhnout po vidličce, aby získaly charakteristický tvar noky.

Opakujte tento postup s každou částí těsta, dokud nevytvoříte všechny noky.

Vaření a servírování noků

Po formování noků připravte hrnec s osolenou vodou a nechte ji dojít k varu. Jakmile voda vaří, přidejte noky a vařte je asi 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.

Poté je odeberte z hrnce a sceděte. Noky můžete podávat s oblíbenou omáčkou, například s rajčatovou omáčkou, pestem nebo sýrovou omáčkou. Posypeme je čerstvým bylinkovým kořením a nastrouháme parmazán nebo jiný tvrdý sýr. Noky jsou nejlepší, když jsou čerstvě uvařené a ještě hřejivé.

Zobacz też:  Recept na dezerty

1. Jaké ingredience jsou potřeba na výrobu noků?

Na výrobu noků budete potřebovat hladkou mouku, vejce, sůl a vodu.

2. Jak dlouho se vaří noky?

Noky se vaří asi 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch vařící vody.

3. Jaké omáčky se hodí k podávání noků?

K podávání noků se hodí různé omáčky, například rajčatová omáčka, pesto nebo sýrová omáčka.

4. Jakou přílohu mohu podávat k nokům?

Noky se skvěle kombinují s čerstvým salátem nebo pečeným zeleným chřestem. Můžete je také podávat jako samostatné jídlo.

5. Jaký je původ noků?

Noky pocházejí z italské kuchyně a jsou oblíbené po celém světě.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář