Recept na kokosky

Kokosky jsou oblíbeným dezertem, kterým se můžeme potěšit kdykoliv, ať už při slavnostních příležitostech nebo jen tak pro radost. Tato sladká pochoutka je plná kokosu a má lahodnou chuť. Pokud hledáte recept na kokosky, máme pro vás skvělý návod, jak si je připravit sami doma.

Potřebné suroviny:

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 200 ml sladkého kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte strouhaný kokos, sladké kondenzované mléko, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku soli.
  2. Do směsi přidejte rozšlehaná vejce a důkladně promíchejte, dokud nezískáte jednotnou hmotu.
  3. Formujte z hmoty malé kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Vložte plech s kuličkami do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 15 minut, dokud kokosky nezezlátnou na povrchu.
  5. Hotové kokosky nechte vychladnout a poté si je můžete pochutnat.

Hotové kokosky můžete ještě posypat strouhaným kokosem nebo ozdobit čokoládovou polevou. Jsou ideální jako sladká tečka po jídle nebo jako dezert na oslavu. Připravte si tyto lahodné kokosky a rozveselte své blízké.

Často kladené otázky:

Jak dlouho vydrží kokosky čerstvé?

Kokosky lze uchovávat v uzavřené nádobě při pokojové teplotě až několik dní. Pokud chcete, aby vydržely déle, můžete je uložit do lednice, kde se udrží čerstvé až týden.

Mohu použít jiné přísady než kokos?

Kokos je hlavní ingrediencí kokosek a dodává jim charakteristickou chuť a konzistenci. Je proto doporučeno použít právě kokos pro jejich přípravu. Pokud však máte alergii na kokos nebo ho z jiného důvodu nemůžete použít, můžete zkusit nahradit ho jiným druhem strouhaného ořechu nebo semínky.

Zobacz też:  Nejlepší recept na jehněčí

Mohu kokosky upéct bez vajec?

Ano, lze připravit i kokosky bez vajec. Místo vajec můžete použít 1/4 šálku jablečného pyré nebo jiného vhodného substitutu. Výsledné kokosky budou mít jemnější konzistenci, ale stále bude zachována jejich chuť a vůně.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář