Recept na dýňovou polévku

Vítáme vás u našeho receptu na výtečnou dýňovou polévku. Tato polévka je plná chutí a vůní podzimu a je ideálním teplým pokrmem na chladné dny. V našem receptu vám představíme jednoduchý postup, jak připravit lahodnou dýňovou polévku plnou zdravých ingrediencí. Připravte se na výlet do světa chutí a dejte si výbornou dýňovou polévku.

Potřebné ingredience

Zde jsou ingredience, které budete potřebovat k přípravě dýňové polévky:

  • 1 středně velká dýně
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 brambora
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

1. Dýni očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.

2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3. Bramboru oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

4. Ve velkém hrnci si rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte cibuli, česnek a bramboru, dokud nezezlátnou.

5. Přidejte nakrájenou dýni a pokračujte v mírném restování asi 5 minut.

6. Přidejte zeleninový vývar, mletý kmín, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni přibližně 20 minut, nebo dokud se dýně a brambory změknou.

7. Smetanu přidejte do polévky a vše důkladně promíchejte.

8. Polévku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.

9. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

10. Hotovou dýňovou polévku můžete ozdobit několika kapičkami smetany a podávat s křutony.

Často kladené otázky (FAQ)

Jak dlouho trvá příprava dýňové polévky?

Příprava dýňové polévky trvá přibližně 40 minut.

Zobacz też:  Recept na kvašáky

Jaké další ingredience mohu přidat do dýňové polévky?

Kromě základních ingrediencí můžete do dýňové polévky přidat například koření jako skořici, zázvor nebo kari pro větší chuťovou pestrost.

Mohu použít různé druhy dýně pro přípravu polévky?

Ano, můžete vyzkoušet různé druhy dýně, jako je hokkaido, muškátová dýně nebo dýně butternut, a vytvořit tak různé varianty dýňové polévky.

Jak dlouho mohu skladovat dýňovou polévku?

Dýňovou polévku můžete skladovat v lednici ve vhodném uzavřeném kontejneru po dobu 3-4 dnů.

Je dýňová polévka vhodná pro vegetariány?

Ano, dýňová polévka je vhodná pro vegetariány, pokud použijete zeleninový vývar a vynecháte případné masové přísady.


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář