Pikantní thajská polévka s kokosovým mlékem

Úvod: Vítejte v našem článku o pikantní thajské polévce s kokosovým mlékem! Tato tradiční thajská specialita je známá pro svou kombinaci exotických chutí a lahodného aroma. V našem průvodci vám představíme recept na tuto úžasnou polévku a podělíme se o tipy a triky, jak ji připravit doma.

Ingredience

Před tím než začneme, podívejme se na seznam ingrediencí potřebných k přípravě pikantní thajské polévky s kokosovým mlékem:

Množství Ingredience
2 Kalhotky
400 ml Kokosové mléko
500 g Kuřecí prsa (nakrájená na plátky)
1 Červená paprika (nakrájená na plátky)
1 Cibule (nakrájená na plátky)
2 Stonky citronové trávy (nasekané)
2 Kafírské listy (nasekané)
2 Česnekové stroužky (nasekané)
2 Šalotky (nasekané)
2 lžíce Rybí omáčka
2 lžíce Lékořice
2 lžičky Cukr
2 lžičky Paprika
2 lžičky Kari pasta
2 lžičky Limetková šťáva
Soďa Koriandr (nasekaný)

Postup

Nyní se podívejme, jak připravit pikantní thajskou polévku s kokosovým mlékem:

  1. Nejprve si připravte všechny ingredience a nakrájejte je podle uvedených pokynů.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a přidejte cibuli, česnek, citronovou trávu a kafírkové listy. Orestujte je dozlatova.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte je, dokud nezežloutnou z každé strany.
  4. Přidejte červenou papriku a šalotky. Směs promíchejte a opékejte asi 2 minuty.
  5. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, kari pastu, cukr, papriku a limetkovou šťávu. Dobře promíchejte.
  6. Nechejte polévku vařit asi 15-20 minut, dokud se kuřecí maso neudělá a chuť se propojí.
  7. Před podáváním posypte polévku nasekaným koriandrem.

Často kladené otázky (FAQs)

Jaké přísady mohu přidat do pikantní thajské polévky s kokosovým mlékem?

Kromě základních ingrediencí můžete do polévky přidat různé zeleniny, jako jsou mrkev, houby nebo bambusové výhonky. Také můžete přidat garnát, tofu nebo hovězí maso.

Zobacz też:  Zeleninová polévka z čerstvého zelí

Jaký je nejlepší způsob podávání pikantní thajské polévky s kokosovým mlékem?

Polévku můžete podávat samostatně jako hlavní jídlo nebo jako součást thajského menu s rýží a dalšími thajskými specialitami.

Jak mohu zmírnit pálivost polévky?

Pokud preferujete méně pikantní verzi, snižte množství kari pasty nebo červené papriky v receptu. Tím snížíte pálivost, ale zachováte bohatou chuť a aroma polévky.

Tímto jsme vás provedli přípravou pikantní thajské polévky s kokosovým mlékem. Doufáme, že si ji vychutnáte a bude to pro vás skvělá exotická lahůdka plná chutí. Dobrou chuť!


Zobacz także:

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář