Vepřové nudličky na asijský způsob

Vítejte ve světě vepřových nudliček na asijský způsob! Tato chutná a exotická pokrmová kombinace je oblíbená mezi milovníky asijské kuchyně. V tomto článku vám přineseme podrobný návod, jak připravit vepřové nudličky s autentickou asijskou chuťovou paletou. Připravte se na vzrušující gastronomický zážitek!

Příprava surovin

Pro vepřové nudličky na asijský způsob budete potřebovat následující suroviny:

  • 400 g vepřového masa (nejlépe vepřové líčko)
  • 200 g rýžových nudlí
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • Čerstvý koriandr (na ozdobu)
  • Sojová omáčka
  • Rybní omáčka
  • Sezamový olej
  • Sůl a pepř

Postup přípravy

1. Nejprve připravte vepřové maso. Nakrájejte ho na tenké nudličky a osolte a okořeňte podle chuti.

2. Následně nakrájejte mrkev na tenké nudličky a cibuli, papriku a česnek na drobné kousky.

3. Nalijte trochu sezamového oleje do hluboké pánve nebo woku a zahřejte na středním ohni.

4. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je dozlatova.

5. Poté přidejte vepřové maso a smažte ho, dokud není zezlátovělé zvenku a uvnitř je propečené.

6. Přidejte nakrájenou mrkev a papriku a restujte je spolu s masem asi 2-3 minuty, dokud nezměknou.

7. Přidejte rýžové nudle do vroucí osolené vody a vařte podle instrukcí na obalu, obvykle asi 4-5 minut. Poté je scedíte a opláchnete studenou vodou.

8. Přidejte uvařené nudle do pánve s masem a zeleninou a zalijte je sojovou omáčkou a rybní omáčkou.

9. Za stálého míchání smažte nudle s masem a zeleninou asi 2-3 minuty, dokud všechny ingredience dobře nepropletenou a nejsou horké.

Zobacz też:  Nálev na houby v octě

10. Hotové vepřové nudličky servírujte na talíře a ozdobte čerstvým koriandrem.

Často kladené otázky

1. Jaké maso je nejlepší pro vepřové nudličky?

Pro vepřové nudličky se doporučuje použít vepřové líčko, protože je toto maso jemné a rychle se vaří. Můžete však použít také jiné části vepřového masa podle své preference.

2. Jak dlouho vařit rýžové nudle?

Rýžové nudle se vaří obvykle 4-5 minut. Před vařením se však ujistěte, že jste si přečetli instrukce na obalu konkrétních nudlí, protože doba vaření se může lišit v závislosti na značce a tloušťce nudlí.

3. Jaké omáčky můžeme použít?

Vepřové nudličky na asijský způsob lze dochutit různými omáčkami. Nejběžněji se používá kombinace sojové omáčky a rybní omáčky, která dodává pokrmu bohatou a slanou chuť. Můžete také přidat další omáčky podle své chuti, jako například česnekovou omáčku nebo červenou chilli omáčku pro ostrou verzi tohoto pokrmu.

4. Jaké další zeleniny můžeme přidat?

Kromě mrkve a papriky můžete do vepřových nudliček přidat i další oblíbenou zeleninu, jako jsou například celer, brokolice, cuketa nebo houby. Můžete si přizpůsobit recept podle svého vkusu a preferencí.

5. Můžeme použít jiné druhy masa?

Ano, pokud nejste fanouškem vepřového masa, můžete vepřové nudličky připravit i s kuřecím nebo hovězím masem. Zvolte maso, které máte rádi a které vám chutná nejvíce.

Takže neváhejte a vyzkoušejte si připravit vepřové nudličky na asijský způsob doma. Budete překvapeni, jak snadno můžete vytvořit autentický asijský pokrm plný výrazných chutí. Bon appétit!


Zobacz także:

Zobacz też:  Červená řepa se zelím a křenem

Photo of author

Anzo Ceréski

Redaktor blogu Anzo ve svém volném čase rád poznává různé kultury prostřednictvím cestování. Fascinuje ho historie a rozmanitost světa, často navštěvuje muzea, kulturní festivaly a zkouší nové kuchyně. S nadšením dokumentuje svá dobrodružství a dělí se se čtenáři o inspirativní cestovatelské příběhy.

Napsat komentář