Chcete si užít sladkou lahůdku plnou křupavosti a chuti? Nemusíte hledat dál! Zde vám přinášíme skvělý recept na cookies, který vám umožní vytvořit domácí kousky nebeské sladkosti. Užijte si radost z pečení a ochutnejte tyto vynikající sušenky.
Ingredience
Zde jsou ingredience, které budete potřebovat:
- 250 g másla (měkkého)
- 200 g hnědého cukru
- 200 g bílého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 375 g hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 200 g nasekané čokolády (mléčné, hořké nebo bílé podle vašeho výběru)
Postup
Postupujte podle následujících kroků:
- V misce smíchejte měkké máslo, hnědý cukr a bílý cukr, dokud nedostanete krémovou konzistenci.
- Přidejte vejce a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
- V jiné misce smíchejte hladkou mouku, jedlou sodu a sůl.
- Postupně přidejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem. Míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
- Přidejte nasekanou čokoládu a opatrně promíchejte, aby se rovnoměrně rozložila v těstě.
- Těsto zakryjte potravinovou fólií a nechte jej odpočívat v lednici asi 1 hodinu.
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech na pečení s pečícím papírem.
- Vytvořte malé kuličky z těsta a umístěte je na plech na pečení. Nechte mezi nimi dostatečný prostor, protože se cookies během pečení rozploští.
- Pečte cookies asi 10-12 minut, nebo dokud nejsou zlatavé na okrajích.
- Vyjměte plech z trouby a nechte cookies vychladnout na plechu asi 5 minut. Poté přesuňte cookies na mřížku, aby úplně vychladly.
- Opakujte proces s dalšími kuličkami těsta, dokud nenapečete všechny cookies.
Často kladené otázky
Cookies zůstanou čerstvé, pokud je uložíte do vzduchotěsné nádoby nebo do sáčku s zipem, při pokojové teplotě, po dobu přibližně 3-5 dnů. Pokud chcete prodloužit jejich čerstvost, můžete je uložit do mrazáku až na 2 měsíce.
Mohu použít jiné přísady místo čokolády?
Ano, můžete přidat do těsta různé přísady podle svého vkusu. Místo čokolády můžete zkusit přidat ořechy, sušené ovoce, kokosové lupínky nebo jiné oblíbené ingredience.
Ano, velikost cookies můžete upravit podle svého přání. Mějte však na paměti, že menší cookies budou potřebovat kratší dobu pečení, zatímco větší cookies budou vyžadovat delší dobu pečení.
Mohu použít míchanou mouku namísto hladké mouky?
Ano, můžete použít míchanou mouku namísto hladké mouky, ale výsledné cookies mohou mít trochu odlišnou konzistenci. Míchaná mouka obsahuje více lepku, což může cookies udělat trochu tužší.
Ano, těsto na cookies můžete připravit předem a uložit do lednice. Stačí ho zakrýt potravinovou fólií a uložit ho do chladničky až na 24 hodin před pečením. Tím získáte více času a můžete si připravit čerstvé cookies dle potřeby.
Zobacz także: